Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2017. Október 05. 14:00, csütörtök | Helyi

Sikeres őszi DISASTER ADR akció

Sikeres őszi DISASTER ADR akció

Az országos közúti ellenőrzési akció három napon keresztül, szeptember 26. és 28. között zajlott. Az idei második nagyszabású ellenőrzés-sorozat során 137 helyszínen összesen 3853 járművet vizsgáltak meg, tíz százalékuknál tárta

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezetének koordinálása mellett, a társhatóságok – az Országos Rendőr-főkapitányság területi és helyi szervei, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a területileg illetékes közlekedési hatóságok, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – részvételével tartották meg a DISASTER 2017 ADR II. elnevezésű háromnapos közúti (ADR) ellenőrzés-sorozatot. A művelet elsődleges célja és feladata az eddig lefolytatott akciókhoz hasonlóan a közúti közlekedés biztonságának növelése mellett az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítése, a rejtett, vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítás feltárása volt.

Az idei év második közúti akciója során – a korábbi években bevezetett új szervezési módnak megfelelően – nem egy-egy kijelölt műveleti megyében folytak az ellenőrzések, hanem az összes katasztrófavédelmi igazgatóság minden kirendeltségének illetékességi területén. Az akcióban szerepet játszó több mint 137 ellenőrzési helyszín – gyorsforgalmi utak, fő- és mellékutak, határátkelők – lefedte Magyarország veszélyesáru-szállítással érintett jelentősebb útvonalait. A fix ellenőrzési pontokon végzett ellenőrzések mellett különös hangsúlyt kapott a húsz járőröző mobilellenőri csoport, amely az egyes ellenőrzési helyszíneket elkerülő járművezetőkre és járművekre fókuszált. Az ellenőrzésekben a három nap alatt a katasztrófavédelem 343 munkatársa, a társszervek részéről pedig több mint 310 fő vett részt.

Az akció során összesen 3853 járművet vettek kontroll alá, közülük 803 jármű szállított az ADR hatálya alá tartozó veszélyes árut, 84 esetben tártak fel szabálytalanságot. Húsz esetben olyan súlyú szabálytalanságra derült fény, ami a jármű visszatartását tette szükségessé, 18 esetben pedig bírságról szóló határozatot kellett kiadni. A többi szabálytalanság esetében a közigazgatási hatósági eljárás szabályainak megfelelően ezt követően kerül sor a bírság kiszabására. Az ellenőrzött járművek összesen több mint 7,5 millió kilogramm, valamint egymillió liter veszélyes árut szállítottak. A DISASTER 2017 ADR II. a felderítési hatékonyságot illetően kiemelkedő volt, az ellenőrzés alá vont ADR-es járművek több mint tíz százalékánál találtak az ellenőrök valamilyen hibát, hiányosságot.
A legtöbb hiba a fuvarokmányok nem megfelelő vezetése mellett a rakományrögzítéssel, valamint a tűzoltókészülékekkel voltak kapcsolatosak. Problémát továbbá a járművek, a küldeménydarabok nem szabályos jelölése, bárcázása, valamint a járművezetők oktatási bizonyítványának hiánya jelentett. Nemcsak a katasztrófavédelmi ellenőrzések bizonyultak eredményesnek, hanem a társhatóságoké is, együttesen 352 esetben intézkedtek. Számos esetben találkoztak a pihenőidők be nem tartása miatti szabálytalansággal, illetve egyéb hiányosságokat, közlekedési szabálysértéseket állapítottak meg.

Győr-Moson-Sopron megyében összesen huszonöt helyszínen ellenőriztek a katasztrófavédelem szakemberei, a társhatóságok közül a Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Közlekedési Hatóság állományának részvételével. A hatóság a különböző helyszíneken összesen 53 járművet vont ellenőrzése alá, ezek közül 11 szállított az ADR hatálya alá tartozó veszélyes árut. Az általuk szállított áru mennyisége összesen 207 ezer kilogramm veszélyes anyagot tartalmazott. A katasztrófavédelem szakemberei egy esetben találtak hiányosságot, az is adminisztratív jellegű volt, a fuvarokmányok kitöltése nem volt teljesen megfelelő.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.