Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Június 24. 08:48, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeres volt a tűzoltó tábor

Sikeres volt a tűzoltó tábor

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is megszervezte a tűzoltó szakmai tábort, amely a nagy érdeklődés miatt, most is két turnusban, kétszer egy héten át zajlik Sáráspusztán.

A táborban szórakozással teli, tartalmas időtöltést kínáltunk a táborozó gyerekeknek, és közben játékos formában megismertettük velük a tűzoltói feladatokat is. Az előre tervezett programok, mint például élményfürdő, alaki foglalkozás, különböző vidám vetélkedők mellett, a gyerekek minden nap részesei lehettek sportversenyeknek, de kismotorfecskendő szerelést, staféta-futást,

puttonyfecskendővel való célba lövést, sugárszerelést is gyakorolhattak.
Az utolsó napon, pénteken délután a gyerekek nyílt szakmai nap keretében bemutatták, hogy mit sikerült megtanulniuk az elmúlt pár napban. Délután 14.00 órától megnyílt a kapu a szülők, nagyszülők, ismerősök és minden kedves érdeklődő előtt, hiszen ekkor egy, a tűzoltósport versenyek mintájára szervezett bemutatót tartottak a gyerekek.

A tábor lakói felsorakoztak, vigyázzállásban fogadták a táborba érkező elöljárót, Sallai Péter tűzoltó dandártábornokot, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, majd vidám szövegű, általuk fogalmazott esküt tettek, ami során megígérték, hogy jövőre is eljönnek. A táborzáró programon az igazgató ajándéktárgyat adott át a tábor két vezetőjének, Horváth Adrienn és Hatos Csaba kollégáinknak, akik már több éve kiemelkedő munkát végeztek a gyerekek érdekében a táborban.

Később a kisebbek a tűzoltói munka során használt eszközöket mutatták be szüleiknek, a nagyobbak akadálypályán szaladtak végig. A kúszócső és a nagy meleg sem jelentett akadályt senkinek, a füstsátoron is akadálytalanul haladtak át, sokan még a szüleiket is beinvitálták. A gyerekek csapatokban mutatták be, hogy kell kismotorfecskendőt szerelni, s láthattuk, hogy megtanulták a mentőkötél használatát is.

A tábor lakói vidáman mesélték – még a kamerák előtt is bátran nyilatkozva – hogy milyen élményeket szereztek, kinek a kutyás agility, kinek a motorozás, kinek a tábortűz tetszett a legjobban. Az éjszakai vetélkedő és a jelmezverseny is sokaknak jelent maradandó élményt. A legtöbben már most jelentkeznének a jövő évi táborba is. Senki nem távozott üres kézzel, hiszen a legrendesebb sátor, a legügyesebb dinnyeevő is kapott oklevelet és apró ajándékot, csoportképet, de az egyforma „táboros” fehér póló is emlék marad, amit gyorsan alá is írattak minden társukkal a gyerekek.

A táborlakóktól Báner Attila tűzoltó ezredes a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese is elköszönt, miközben átadta az okleveleket, örömét fejezte ki, hogy jól érezték magukat a gyereket és hasznosan telt a táborozás. Az ezredes köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a tábor sikeres megrendezéséhez.
A tábor utolsó, szakmai napjára a győri tűzoltók is látványos bemutatóval készültek, de egy a városra hirtelen lecsapó vihar ezt megakadályozta, így a tűzoltóknak számtalan kidőlt fa adott munkát a délutánra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.