Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2022. Szeptember 25. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: Ügyészség

Sikeres volt az ügyészség letartóztatási indítványa a nemzetközi korrupciós ügyben

Sikeres volt az ügyészség letartóztatási indítványa a nemzetközi korrupciós ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség a külföldi hivatalos személy vonatkozásában üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és külföldi hivatalos személy működésével kapcsolatban elkövetett hivatali vesztegetés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozása során őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását indítványozta.

A megalapozott gyanú szerint egy magyar férfi 2020-2022. években azt ígérte több külföldi állampolgárságú személynek, hogy részükre anyagi ellenszolgáltatásért cserébe különböző afrikai országok tisztviselőin keresztül elintézi, hogy ezen országoktól tiszteletbeli konzuli pozíciót kapjanak.

A magyar állampolgárságú férfi ezen felül a saját, nem Magyarországhoz köthető nemzetközi tisztségei elnyerése, illetve megtartása érdekében is adott át jogtalan előnyt egy külföldi ország magas beosztású hivatalos tisztviselőinek.

A nyomozó főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő férfit, majd sikerrel indítványozta letartóztatásának elrendelését.

A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság ma döntött, és az ügyészi indítvánnyal mindenben egyetértve – egy hónapra – elrendelte az elkövető letartóztatását.

A gyanúsított az eddigi eljárás során nem tett vallomást és fellebbezett a bíróság letartóztatásáról rendelkező végzése ellen.

A kép csak illusztráció (Pixabay)

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 05. 16:00, hétfő | Belföld

Egyre többen önkénteskednek Magyarországon

A közösségért végzett munka egyre népszerűbb Magyarországon, minden harmadik magyar önkéntesekedett már, ezzel pedig európai viszonylatban élen jár az ország.

2022. December 05. 12:59, hétfő | Belföld

Egy rakás hamis mosószert találtak egy furgonban a pénzügyőrök

A NAV munkatársai az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a magyar járművet, aminek rakterében mintegy háromszáz, különféle márkájú (Domestos, Ariel, Jar, Persil, Lenor) mosószert találtak.

2022. December 05. 12:55, hétfő | Belföld

Parkolóban fejtették át a gázolajat egy traktorból egy teherautóba

A NAV munkatársai ellenőrizték a járműveket és lefoglalták az üzemanyagot. Az ügyben a szabálytalanságok miatt már a katasztrófavédelem is vizsgálódik.

2022. December 05. 09:57, hétfő | Belföld

Kirepült a BMW-ből a 14 éves lány a Csopaknál történt balesetben

Elhunyt a kórházban az a 14 éves veszprémi lány, aki pénteken éjjel kirepült egy kocsiból, amely Csopaknál szenvedett balesetet.