Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Április 23. 07:31, péntek | Belföld
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Sikeres szemétgyűjtési akción van túl a Magyar Közút

Sikeres szemétgyűjtési akción van túl a Magyar Közút

Ismét eredményes országos szemétgyűjtési akciót tudhat maga mögött a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az immár hatodik alkalommal megrendezett eseményen csaknem 50 ezer önkéntes gyűjtötte az ország több száz pontján a szemetet az utak ment

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatodik alkalommal szervezte meg országos szemétgyűjtési akcióját az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózat és környezetének megtisztítására. Idén is április 22-én, csütörtökön, a Föld Napján rendezte meg szokásos tavaszi szemétszedési akcióját a társaság. A csaknem 50 ezer önkéntes az ország több száz pontján látott hozzá az utak, árkok megtisztításához. „A Közút járművei szállították el a biztonságos lerakókba az összegyűjtött hulladékot, és főszervezőként, az esemény gazdájaként minden csatlakozónak kesztyűt és fényvisszaverő mellényt adott társaságunk. Az utak menti szemétszedéshez szakmai felügyeletet is biztosítottunk, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást is bevezettünk." - mondta el Zsupponits Jenő, a Magyar Közút vezérigazgatója.

A Közút a felügyelete alá tartozó 30 ezer kilométeres közúthálózaton évente mintegy 100 ezer köbméter szemetet - egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiséget - gyűjt össze saját erejéből, ám a szeméthegyek a társaság minden igyekezete ellenére újratermelődnek - derül ki a hálózatot figyelő 200 útellenőr jelentéséből. Ebben a küzdelemben is szeretne a cég szemléletváltozást elérni. „A szemétgyűjtési akcióink fő célja, hogy a fiatalabb generációnak is természetessé váljon a környezet megóvása. Úgy gondoljuk, hogy az akcióban résztvevő több ezer fiatal felnőve sokkal jobban odafigyel majd szűkebb és tágabb környezetének megóvására." - tette hozzá a vezérigazgató.

Az akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ideivel együtt 6 alkalommal összesen 225 ezer önkéntes csaknem 35 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte, amivel akár 12 darab 50 méteres úszómedencét is meg lehetne tölteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.