Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Május 27. 07:37, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Sikerükkel csoportelsőként jutottak ki az Eb-re női kéziseink

Sikerükkel csoportelsőként jutottak ki az Eb-re női kéziseink

A Mátéfi Eszter szövetségi kapitány által irányított magyar női kézilabda-válogatott nyolcgólos, magabiztos győzelmet aratott Csehországban a házigazdák elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A csoport másik találkozóján is idegenbeli sik

 

Az erőviszonyokat ismerve kiábrándító volt a kezdés magyar részről, hiszen a vendéglátók gyorsan megléptek (5-2). Szerencsére a magyar válogatott nem esett kétségbe, két sebességi fokozattal feljebb kapcsolt és záros határidőn belül máris a hátát mutatta az ellenfélnek. (5-6)

 

Ezt követően egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó, amelyen mi irányítottuk ugyan a játékot, de nem tudtunk jelentős előnybe kerülni, mert a szívós csehek erejéből akkor még futotta a nyílt csatára. Nem úgy a félidő hajrájában.

 

Akkor négy lerohanásból is gólt szerzett a magyar együttes, amely állva hagyta a kicsit megrendítő ütéseket beszedő ökölvívóra emlékeztető cseheket. Hiába, ez nem az ő szintjük volt. (13-17)

A második felvonásban nőtt a magyar csapat előnye, a találkozó pedig egyre inkább edzőmérkőzésre hasonlított. A mieinknél bejött, mert bejöhetett a cseresor, nekik is bizonyítási lehetőséget adott a kapitány - tehette - és gyakorolhattuk volna a figurákat is, ha alkalmunk lett volna rá, mert legtöbbször a rendezetlen cseh védelem ellen már a gyors támadásbefejezések is eredményre vezettek. A csehek egyre nehezebben hangolódtak ránk, tudniillik szélről és kinti lövésekből is rendre betaláltunk a kapujukba.

 

A vége teljesen meggyőző siker lett. A magyar együttesből Görbicz Anita abszolút vezérnek bizonyult, mellett Bulath Anita bizonyult kulcsembernek, aki ellenállást nem ismerve lőtte sorra a gólokat. (23-31)

A magyar együttes így az ötödik fordulót követően is hibátlan teljesítménnyel áll a csoport első helyén, a második helyen álló svédek viszont pontelőnyre tettek szert a csehekkel szemben. A mieink a mai sikerükkel már biztos csoportelsőként Eb-résztvevők.

 

Rajtunk kívül még a csoportmásodik szerez kvalifikációt magának a dán és norvég közös rendezésű kontinensviadalra. Ezek nagy valószínűsséggel a svédek lesznek, akik Csehországban hét góllal nyertek, és hazai pályán fogadják a cseheket a záró fordulóban.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.