Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2010. Január 24. 07:01, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Sir Alex Ferguson rádörrent a szurkolókra

Sir Alex Ferguson rádörrent a szurkolókra

Figyelmeztette Sir Alex Ferguson szombaton a Manchester United szurkolóit, hogy a csapat tulajdonosa elleni kirohanások a klub otthoni mérkőzésein veszélyeztetik a csapat célját, hogy bajnok legyen. Malcolm Glazer amerikai milliárdos 2005 nyarán

Malcolm Glazer, illetve családja kezdettől ellenszenvet váltott ki a csapat szurkolói körében. 2005 nyarán sorozatos tüntetések is voltak Manchesterben ellenük.

Hírek szerint több százmillió fontos hitelt vett fel Glazer a klub megvásárlásához, ezért is emelte meg alaposan a jegyárakat. Az új tulajdonos ellen fellépő szurkolók elkeseredésükben az MU visszaszerzéséért egy befektetési alapot is létrehoztak, ahol állítólag gyorsan összegyűlt 2 millió font. „Az igazi United" néven ajándéktárgymárkát is alapítottak, hogy a klubhoz kötődő termékek árusítása ne Glazert, hanem őket gazdagítsa.

A kedélyek aztán lecsillapodtak. A héten azonban nyilvánosságra került, hogy a klub adóssága több mint 700 millió angol font Glazer kölcsönei miatt, amiből arra következtetett sok szurkoló, hogy ezért nem tud erősíteni Ferguson csapata új játékosok vásárlásával. Ettől megint fellobbantak a Glazer-ellenes indulatok.

Sir Alex, a skót menedzser, aki mindig is lojális volt az amerikai tulajdonoshoz, az újabb kirohanások kapcsán kijelentette: csak a csapatot hozzák nehéz helyzetbe azok, akik az otthoni mérkőzéseken Glazer-ellenes tüntetéseket tartanak. „Egy mindenkiért, mindenki egyért, ez egy régi közhely, mindazonáltal ez fejezi ki a legjobban annak a lényegét, ami egy csapat sikeréhez kell" - írta Ferguson a Hull elleni bajnoki meccsre készült szombati programfüzetbe.

Ferguson hangsúlyozta a programfüzetben: nem vonja kétségbe a szurkolók jogát, hogy kifejezzék aggodalmukat, de először kérdezzék meg maguktól, hogy kinek van haszna az akcióikból. „Nem fogom vissza magam, ha valamivel nem értek egyet, még az igazgatóság tárgyalójában sem. De ha egyszer távoztam a tanácskozásról, akkor a munkám a legfontosabb. Sok szurkoló nyilvánvalóan elégedetlen a pénzügyi helyzet miatt, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy ez megosszon minket" - közölte Sir Alex, aki szerint a legfőbb veszély, hogy megtörik a csapat és a csapatot támogató szurkolók egysége.

Ferguson szerint mindenkinek arra kell koncentrálnia a Manchester Unitednál és a szurkolók körében, hogy a csapat erős legyen. A csapat vezetője ugyanakkor hangsúlyozta: nem akarja tompítani a kritikákat, csupán mindenkit arra kér, hogy maradjon meg az egység, ahelyett, hogy egyesek ezt megbontva akcióba lépnek, és súlyos károkat okoznak ezzel. „Szégyen lenne, ha nem koncentrálnák feladatainkra együtt, mert már látom a fényt az alagút végén, ahogy mind nagyobb erőfeszítéseket teszünk a bajnoki cím megszerzéséért" - közölte Sir Alex.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 15:30, kedd | Sport

Túl a második gokart OB-n

A DD2 Masters kategóriában indult Nagy Matyi, az RMC Hungary második OB futamán a Dakar Ringen.

2023. Június 06. 15:22, kedd | Sport

Újra a TOP10-ben Kovács Bálint az IDM második versenyhétvégéjén

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint tovább folytatta a menetelését az IDM 2023-as idényének második versenyhétvégéjén.

2023. Június 05. 07:37, hétfő | Sport

A Ferencváros legyőzésével megvédte címét a Vipers, a Győré lett a bronzérem

A Ferencváros 28-24-re kikapott a címvédő norvég Vipers Kristiansandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, a budapesti négyes döntő utolsó mérkőzésén.

2023. Június 04. 08:26, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Huszonegy év után ismét döntős a Ferencváros

A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében.