Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 26. 10:52, hétfő | Belföld

Sirius 2018 lett a legjobb fehér bor

Sirius 2018  lett a legjobb fehér bor

Hétvégén, a XII. Győri Bornapokon is megválasztották Győr város borát és öt Fesztivál bor díjat is kiosztottak. A Fesztivál Fehér bora: Babarczi Szőlőbirtok és Pince - Sirius 2018 - lett.

Babarczi Zsuzsannát kérdeztem.

Honnan ered a "SIRIUS" elnevezés?

Nagy öröm volt, hogy Sirius borunk nyerte el a fesztivál bora címet, mert ez a bor újdonság pincészetünknél. Chardonnay fajtabor, Sirius fantázia névvel, hordóban erjedt és érlelődött, májusban került a palackokba. Egyelőre csak a pincészetnél kapható. Ez a bor fehér boraink közül a csúcsminőséget képviseli és Sirius a Nagy Kutya csillagkép és az egész éjszakai égbolt legfényesebb csillaga. Sirius a mi csillagunk is a fehér boraink között.

Mi a nyertes bor titka?

Nagy büszkeség számunkra, hogy Sirius borunk nyerte el a Fesztivál bora címet, mert ez a bor újdonság pincészetünknél. Chardonnay fajtabor, Sirius fantázia névvel, hordóban erjedt és érlelődött, májusban került a palackokba. Egyelőre csak a pincészetnél kapható.

Milyen újdonságokkal készül pincészetük?

Pincészetünk jelenleg 65 hektáron dolgozik, a friss üde, reduktív, gyümölcsös borok mellett hordós érlelésű borokkal is elkezdtünk foglalkozni illetve vörös borokkal is a piacon vagyunk már. Sőt! A Merlot borunk több Michellin csillagos borlapján szerepel. Nagyon szép Chardonnay szőlőt szüreteltünk, magas mustfokkal és tökéletes paraméterekkel. A bor nagy testű, hosszú lecsengésű. A nagy test mellett azonban gyümölcsösség és frissesség is érezhető, a hordó harmonikusan beépült a borba.

Szívből gratulálunk a díjhoz!

Riport: Csobay Dániel

Fotó: Babarczi Szőlőbirtok és Pince,Facebook; gyorplusz.hu - O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő