Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Október 05. 07:49, kedd | Bulvár
Forrás: HírTV

Soha ennyi sör még nem fogyott

Soha ennyi sör még nem fogyott

Minden eddiginél több sört nyakaltak be a résztvevők az idei müncheni sörfesztiválon – állítják a világhírű Októberfest szervezői. Adataik szerint az eseményre 6,4 millió látogató érkezett, akik 7 millió liter sört fogyasztottak a

Talán a megnövekedett sörfogyasztás eredményeképp, vagy mástól, mindenesetre idén megnőtt a söröskancsókkal fejbe kólintott résztvevők száma is, míg tavaly 43 embert szállítottak kórházba fejsérülésekkel, addig idén már 62-en estek áldozatul a méretes literes kancsóknak.

Bár a sörből minden eddiginél többet fogyasztottak a látogatók, a vendégszám csúcsát nem döntötték meg - így a rekord továbbra is az 1985-ös év marad, amikor 7,1 millióan látogattak el a bajor sörünnepre. Münchenben a mostani volt a 200. sörfesztivál az Októberfest történetében, igaz csak a 177. alkalommal megrendezett ünnep. Az esemény ugyanis egyszer kolerajárvány, máskor a világháborúk, megint más alkalommal pedig a gazdasági és politikai válságok miatt maradt ki. A mostani sörfesztiválon egyébként 4500 elveszett tárgyat jelentettek be - köztük ölebeket, és egy nyuszit, egy tubát, teniszütőt, korbácsot, egy hallókészüléket, és egy protézist is.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.