Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2010. Március 23. 14:02, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Sohasem látott felvételek a csillaggyárról

Sohasem látott felvételek a csillaggyárról

A csillagászok kombinálták a természetes gravitációs lencsét és a kifinomult teleszkóprendszert, és így az eddigi legélesebb képet kapták a Földtől több mint 10 milliárd fényévre lévő galaxis „csillaggyárairól”. Kiderült, hogy

A csillagászok kiemelték, hogy négy különálló csillagformáló régiót figyeltek meg a galaxison belül, mindegyik százszor fényesebb, mint a Tejúton elhelyezkedők (mint például az Orion köd). Ez az első alkalom, hogy a csillagászok egy, a Földtől ilyen távol levő galaxison belüli csillagképző régiók tulajdonságait tudták tanulmányozni.

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Nemzet Online oldalán.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 20:06, kedd | Belföld

Három év után elhagyhatja a kórházat Lerch István zenész

Januárban lesz három éve, hogy Lerch Istvánnak agyvérzése volt. A zenészt azóta kórházban ápolják, de most úgy tűnik, néhány hét múlva hazatérhet.

2019. December 10. 19:53, kedd | Belföld

Súlyosan megkéseltek egy idős férfit Budapesten

A saját lakásában késelt meg egy 82 éves férfit egy újszászi nő. A férfit a szomszédjai találták meg, ők hívták a rendőrséget is.

2019. December 10. 18:43, kedd | Belföld

A budapesti lett Európa legszebb karácsonyi vására

A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat kontinensünk legszebbje.

2019. December 10. 18:10, kedd | Belföld

Több ezer gyereket lát vendégül a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat karácsonykor

Közel háromezer magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket lát vendégül karácsonyi rendezvényein a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) decemberben Budapesten.