Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. November 06. 18:22, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Sok csapadékra, néhol hóra is készülni kell

Sok csapadékra, néhol hóra is készülni kell

Hétfőn több helyen kiadós esőre kell készülni, s a következő napokban is folytatódik a csapadékos idő, néhol havas eső, hó is lehet.

A leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, s néhol nappal is 5 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn az Erdély felé haladó, összefüggő csapadékrendszer mögött északnyugat felől szakadozik a felhőzet. Reggelig viszont területi átlagban is jelentős, többfelé 20 millimétert meghaladó csapadékra van kilátás. Emellett többfelé erős, néhol viharos lesz a szél is. Napközben a Dunántúl nyugati felében tartósan felhős idő várható, másutt a változóan felhős ég mellett általában több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3-8 fok között, a Nyírségben 10 fok körül alakul. A nappali maximumok 7-12 fok között alakulnak, de a Nyírség egyes részein nappal egy-két fokot hűl a levegő.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, csak rövid napos időszakok lehetnek kis körzetekben. Többfelé várható eső, zápor, a Dunántúl magasabban fekvő részein (körülbelül 300 méter felett) havas eső, hó is valószínű. A minimumhőmérséklet északon mínusz 2 és plusz 3, délen plusz 3-6 fok között valószínű. A maximumok a Nyugat-Dunántúlon 5-6, a Tiszántúlon 9-10 fok körül alakulnak.

Szerdán délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik a tartós csapadék, és ezt követően napos idő várható elvétve futó záporral. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb. Napközben 5-9 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, de néhol előfordulhat gyenge eső. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul.

Pénteken a reggeli ködfoltok délelőtt feloszlanak, s délutántól elszórtan kialakulhat eső, zápor, az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 2-8 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap erősen felhős lesz az ég. Szombaton szórványosan, vasárnap már többfelé várható eső, zápor, s helyenként a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet szombaton mínusz 2 és plusz 3, vasárnap mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 5-10, vasárnap 5-11 fok körül alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: csapadék, eső, , időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.