Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Június 11. 10:59, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Sok diák dolgozna a nyáron

Sok diák dolgozna a nyáron

Pénteken lesz az utolsó tanítási nap az iskolákban, de már most hatalmas az érdeklődés a nyári diákmunkák iránt.

Az InfoRádió információi szerint egyes iskolaszövetkezeteknél tízszeres a túljelentkezés. A legnépszerűbbek a strandon végzett munkák és az irodai állások - mondta a Fürge Diák Iskolaszövetkezet jogi és kommunikációs igazgatója.

Simon Balázs a műsorban kifejtette: jelentősek a betanított fizikai munkák, gyári munkák, kereskedelmi egységekben végzendő munkák, árufeltöltési, raktári, pénztárosi, leltározási munkák, ezen kívül az irodai munkák, call-centeres feladatok jelennek meg. A szezon egyik slágere a strandmunka, például a medence- és csúszdaőri, vagy pénztárosi állás - tette hozzá.

Diákmunka minden megyében van, a legtöbb lehetőséget Budapesten kínálják. A fővárosban akár bruttó 1200 forintot is megkereshet, akinek speciális szaktudása van, vagy több nyelven is beszél. Az átlagfizetés azonban ezalatt van - közölte a Jobb Kezek Iskolaszövetkezet elnöke. Erdélyi István hozzátette: a diákok általában csak egy-két hónapot dolgoznak, a nyár utolsó szabad hónapjában szeretik elkölteni a megkeresett pénzt.

'Órabéreink bruttó 550-650 forinttól indulnak és 1000 forintig is felkúsznak, vagy egyes munkáknál ennél többet is lehet keresni. A szorgalmasabbak végigdolgozzák a nyarat, de az a tipikus, hogy egy hónapot dolgoznak és a másik egy hónap alatt elköltik a pénzt vagy ebből nyaralnak' - hangsúlyozta.

Szülői engedéllyel már 15 éves kortól vállalhatnak munkát a diákok, a legtöbben mégis az ennél idősebbek dolgoznak - hangsúlyozta a Multi Job Iskolaszövetkezet kereskedelmi vezetője. Varga Béla hozzátette: az iskolaszövetkezetekben az a tapasztalat, hogy 17-18 éves kortól lehet komolyabb munkákhoz jutni.

Az iskolaszövetkezeteknél a diákok akkor kaphatnak munkát, ha tagok lesznek. Amennyiben más módon szeretnének állást találni, akkor a munkaügyi központokban, ifjúsági- vagy karrierirodákban, pályaválasztási és foglalkozási információs tanácsadóknál is lehet érdeklődni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;