Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 27. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Sok rádió bukott el a 'Klub-szabály' miatt

Sok rádió bukott el a 'Klub-szabály' miatt

Számos, helyi rádiós pályázattal kapcsolatos határozatot fogadott el szerdán a Médiatanács; két frekvencián döntöttek a nyertesről és két sugárzás megindításához szükséges hatósági szerződés megkötéséről határoztak, tíz médiaszolgáltató pedig ideiglenes szerződést köthetett, köztük a Klubrádió is - közölte a Médiatanács szóvivői irodája az MTI-vel. 11 helyi rádió ugyanakkor éppen a Klub-szabály néven ismert rendelkezés miatt nem jutott frekvenciához.

A Médiatanács szerdai döntése alapján összesen tíz médiaszolgáltató köthet ideiglenes médiaszolgáltatási szerződést az általa használt frekvenciára. Közöttük van a Klubrádió Zrt., amelynek immár tizedik alkalommal hosszabbította meg ideiglenesen 60 napra médiaszolgáltatási engedélyét a testület.

A Médiatanács határozott arról is, hogy megköti a sugárzáshoz szükséges hatósági szerződést a Nagykőrös 93,6 MHz vételkörzetben nyertes Gong Rádióval, valamint a Szolnok 92,2 MHz-re a Viacom Kft-vel. További két frekvenciapályázaton nyertest hirdetett a testület, így Budapesten a 88,1 MHz közösségi frekvencián való sugárzási jogért egyedüli pályázó Inforádió Kft., Szegeden a 95,4 MHz helyi frekvencián pedig a Telekom Kft. nyerte el a médiaszolgáltatási jogosultság lehetőségét.

A közlemény imerteti: a 'Klub-szabály' következtében - mely a Klubrádió Zrt. által kezdeményezett korábbi bírósági eljárás követően híresült el ezen a néven - ezen a héten alaki érvénytelenség miatt tizenegy vidéki frekvenciapályázaton kellett eredménytelenséget hirdetni. A benyújtott pályázatokon szereplő aláírások részleges hiánya miatt az összes jelentkezőt ki kellett zárni az Ajka 88,8 MHz, a Balatonfüred 91,8 MHz, a Debrecen 92,3 MHz, az Esztergom 98,1 MHz, a Gödöllő 93,6 MHz, a Kaposvár 99,9 MHz, a Keszthely 92,2 MHz, a Miskolc 96,3 MHz, a Pápa 92,7 MHz, a Tatabánya 96,7 MHz, és a Veszprém 90,6 MHz hasznosítására kiírt pályázaton - fejtették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk