Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Szeptember 12. 14:37, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Sok dolguk akadt a tűzoltóknak

Sok dolguk akadt a tűzoltóknak

Több mint 200 helyre riasztották a tűzoltókat országszerte az esőzések miatt délután öt óráig. A legtöbb feladat Bács-Kiskun, Heves, Nógrád és Pest megyében illetve a fővárosban van, mert kertek, pincék kerültek víz alá - tájékoz

 
A tűzoltók szombaton is folyamatosan dolgoznak a csendes, de kitartó esőzések miatt. Pénteken országos szinten több mint 400 alkalommal hívták őket, főleg Pest és Bács-Kiskun megyékben, de szombaton is rengetek munkájuk volt főleg Heves, Nógrád és Pest megyékben illetve a fővárosban.


A legfrissebb összesítések szerint 200 fölött volt a riasztások száma délután öt óráig: Bács megyében 70 vonulás történt, Heves megyében 22, Nógrád megyében 20, Pest megyében pedig 55. Elsősorban vizet szivattyúzni hívták a tűzoltókat, az eső ugyanis kerteket és pincéket öntött el.


A lehulló csapadék gondot okozott a főváros XVII. és XXI. kerületeiben is. Emellett kiemeltebb esemény volt a Pest megyei Versegen, ahol a kora reggeli órákban - hogy meg tudják védeni a lakóházakat - a polgármester homokzsákokat kért a megyei igazgatóságtól. Később a csapadékos időjárás tovább vonult Heves és Nógrád irányába, ahol Heréd községet kellett megvédeniük a tűzoltóknak: itt egy mellékutat vágtak át, hogy a víz ne folyhasson be a településre. Mindeközben pedig a nógrádi 21-es út vízátfolyásai adtak feladatot illetve a bárnai bekötőútra rácsúszott erdő földje miatt volt félpályás útlezárás.


Az OKF szerint az időjárással összefüggésben nem érkezett bejelentés komolyabb épületkárokról, ugyanakkor figyelmeztetnek: a domboldalakról lefolyó víz, és a nedves csúszós utak veszélyesek lehetnek, ezért arra kérnek mindenkit, hogy fokozottan figyeljen az utakon.


Független Hírügyökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.