Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Február 14. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Sok fejtörést okoz a cukor és liszt árának emelkedése

Sok fejtörést okoz a cukor és liszt árának emelkedése

Az iskolai és óvodai menzákat is áremelésre kényszerítheti a dráguló nyersanyag. Jelentősen nőtt tavalyhoz képest a cukor és a liszt ára is. A kenyér kilója akár 400 forintba is kerülhet. Bár a feldolgozók igyekeznek a drágulást nem

A győri Dráfi Pékségben négyen dolgoznak két műszakban, a létszámon már nem tudnak spórolni. A minőségi péksüteményeket már most sem tudja mindenki megfizetni. A házikenyér árát viszont nem emelhetik, mert piacot vesztenek.

A jelenlegi 2400 helyett 3100 forintba kerül majd a marcipános torta. Egy győri cukrászat a cukor árának emelkedése miatt 15 százalékos forgalomkieséssel számol, ami 20 millió forintnak felel meg.

Pálffy Krisztián cukrászmester elmondta: „a tavalyi év végén még 167 forint nettó beszerzési áron tudtam cukorhoz hozzájutni, míg a mai napon 249 forint nettó áron tudtam ugyanezt az alapanyagot beszerezni, és még további, körülbelüli 10-12 százalékos árnövekedés várható”.

A győri Ördögkonyha Kft. hat iskolában és óvodában végzi a gyerekek étkeztetését. A duplájára emelkedő étolajár, a tavaly óta 250 százalékkal dráguló burgonya, valamint a növekvő cukor- és lisztárak mellett egyre nehezebben hozzák ki az ebédet 230 forintból.

Patonai László, az Ördögkonyha Kft. ügyvezetője azt mondta: jelezték az önkormányzat felé, hogy az áremelés miatt tarthatatlan a helyzet, nem tudják tartani a nyersanyagárat.

A vállalkozó úgy számol, hogy áprilisban 6 százalékkal meg kell emelnie az árat, ha az önkormányzat nem vállalja át az alapanyagok drágulásának többletköltségét. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.