Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Június 07. 14:41, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Sok helyen csak a vonatpótló buszokra lehet számítani

Sok helyen csak a vonatpótló buszokra lehet számítani

Észak-Magyarországon a korlátozások mellett már javulások is vannak a vasúti közlekedésben. Még mindig sok helyen vonatpótló buszok közlekedésére kell számítani, és a Dunántúlon a Duna vízszintjének emelkedése miatt több korlátoz

A Miskolc-Bánréve-Ózd vonalon, Putnok és Kazincbarcika között hétfőn újraindult a vasúti közlekedés. Az árvízhelyzet javulása miatt a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest kör-IC-vonatok végig közlekednek. A vonatok azonban csak lassabban járhatnak, ezért 25-30 perces késésekre kell számítani.



Hétfő éjfélig nem kell feláras hely- és pótjegyet venni a Budapest-Miskolc, Budapest-Miskolc-Nyíregyháza, Budapest-Miskolc-Hidasnémeti vonalakon, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Bp.Nyugati kör-IC-n, és a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon.



A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok járnak. A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Halmaj települést nem lehet még megközelíteni, ezért Szikszó és Forró-Encs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.



A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasok a Borsod Volán menetrend szerinti járatait vehetik igénybe, de az edelényi kritikus helyzet miatt a buszközlekedés is bizonytalan. Erről bővebb információ a Borsod Volán internetes oldalán olvasható.



Somoskőújfalu a szlovákiai Filakovo között vasárnap délutántól a kishatárforgalom ismét megindult.



A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Újszász között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Újszász és Szolnok között a zónázó vonatokkal lehet utazni.



Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádkövesd és Balassagyarmat, valamint Balassagyarmat és Ipolytarnóc, illetve Balassagyarmat és Drégelypalánk között vonatpótló buszok járnak.



A Dunántúlon, a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 10-15 perces késések vannak. A sebességkorlátozások miatt hétfő éjfélig valamennyi a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a hozzá csatlakozó Győr-Sopron, valamint a Győr-Szombathely vonalakon közlekedő IC- és railJet-vonaton pót- és helyjegy nélkül lehet utazni. Az előre megváltott feláras jegyeket bármelyik pénztárban vissza lehet váltani kezelési költség nélkül.



A Budapest-Pécs vonalon több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét, 5-10 perces késések vannak. A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon a sebességkorlátozások miatt átlag 10-15 percet késnek a vonatok. A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbusszal közlekedni az utasoknak.



Szlovákia felé az árvízi helyzet miatt egyelőre Hidasnémeti felé Kassára közlekednek a vonatok, de Szikszó és Forró-Encs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Szobon és Rajkán keresztül a határokon zavartalan a vonatközlekedés.



(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.