Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 23. 07:05, hétfő | Sport

Sokan edzenek online

Sokan edzenek online

Komoly bajban vannak a profi sportolók, mert vagy nem tudnak hol edzeni, vagy edzhetnek, de nem tudják, hogy lesz-e olimpia.

Nemcsak őket, hanem a gyerekeket és a hobbi sportolókat is megviselheti az otthoni karantén. Ezen a területen is vannak jó tanácsok – hangzott el az M1 Híradójában.

Élő közvetítésben tart edzéseket Rubint Réka a közösségi oldalán. A fitneszedző arra buzdít mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon, ezért hetente többször is jelentkezik órákkal, hogy a lakásban ülők is fittek maradjanak. Egy-egy edzését több mint tízezren követik a képernyők előtt.

A nyugodtabb sportokat kedvelőknek is bőven van miből válogassanak, például többféle jógaórát és nyújtó-gyakorlatokat is lehet találni. Emellett TRX edzéshez is sok videót töltöttek fel az edzők.

Ha pedig a család együtt szeretne edzeni, akkor a baba-mama torna kiváló választás lehet, hiszen a gyerekek figyelmét is le lehet kötni vele, vagy akár a házi kedvenceket is be lehet vonni a mozgásba.

Az idősebb korosztály számára is több gyakorlat található a közösségi oldalakon, amiket a lakásban is könnyen meg lehet csinálni.

A koronavírus miatt országszerte bezártak az edzőtermek, így a törzsvendégeknek a konditerem helyett otthon kell megoldaniuk a napi edzést. A lakásban sporteszközként is kiválóan lehet használni a székeket, az asztalt vagy éppen a kanapét, egy-egy palack víz pedig tökéletes súlyzó.

„Fontos, hogy mindenki figyeljen arra, hogy alaposan bemelegítsen, a fokozatosság elve kifejezetten fontos. Arra is fontos odafigyelni, hogy mindenki saját edzettségi szintjének, állapotának megfelelően próbálja csinálni a feladatokat.” – mondta Gáspár Kitti fitness versenyző, edző.

Az edzők arra is felhívják a figyelmet, hogy a rendszeres sport nem csak az izmokat erősíti, hanem az immunrendszerre is jó hatással van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.