Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2020. Március 23. 07:05, hétfő | Sport

Sokan edzenek online

Sokan edzenek online

Komoly bajban vannak a profi sportolók, mert vagy nem tudnak hol edzeni, vagy edzhetnek, de nem tudják, hogy lesz-e olimpia.

Nemcsak őket, hanem a gyerekeket és a hobbi sportolókat is megviselheti az otthoni karantén. Ezen a területen is vannak jó tanácsok – hangzott el az M1 Híradójában.

Élő közvetítésben tart edzéseket Rubint Réka a közösségi oldalán. A fitneszedző arra buzdít mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon, ezért hetente többször is jelentkezik órákkal, hogy a lakásban ülők is fittek maradjanak. Egy-egy edzését több mint tízezren követik a képernyők előtt.

A nyugodtabb sportokat kedvelőknek is bőven van miből válogassanak, például többféle jógaórát és nyújtó-gyakorlatokat is lehet találni. Emellett TRX edzéshez is sok videót töltöttek fel az edzők.

Ha pedig a család együtt szeretne edzeni, akkor a baba-mama torna kiváló választás lehet, hiszen a gyerekek figyelmét is le lehet kötni vele, vagy akár a házi kedvenceket is be lehet vonni a mozgásba.

Az idősebb korosztály számára is több gyakorlat található a közösségi oldalakon, amiket a lakásban is könnyen meg lehet csinálni.

A koronavírus miatt országszerte bezártak az edzőtermek, így a törzsvendégeknek a konditerem helyett otthon kell megoldaniuk a napi edzést. A lakásban sporteszközként is kiválóan lehet használni a székeket, az asztalt vagy éppen a kanapét, egy-egy palack víz pedig tökéletes súlyzó.

„Fontos, hogy mindenki figyeljen arra, hogy alaposan bemelegítsen, a fokozatosság elve kifejezetten fontos. Arra is fontos odafigyelni, hogy mindenki saját edzettségi szintjének, állapotának megfelelően próbálja csinálni a feladatokat.” – mondta Gáspár Kitti fitness versenyző, edző.

Az edzők arra is felhívják a figyelmet, hogy a rendszeres sport nem csak az izmokat erősíti, hanem az immunrendszerre is jó hatással van.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 17:01, kedd | Sport

Zárt kapus Forma-1-es futamok jöhetnek

A Forma-1 irányítói vizsgálják annak a lehetőségét, hogy nézők nélkül rendezzék meg az idei futamokat.

2020. Április 02. 07:09, csütörtök | Sport

Autóversenyzők a koronavírus ellen - VIDEÓ

Készítette: EAK Management Kft Zene: Ennio Morricone Le Professionnel

2020. Március 26. 07:40, csütörtök | Sport

Rally - Csomós Mixi: Türelmesen várunk és folyamatosan készülünk

A rally bajnokságok rajtját egész Európában elnapolták, de az East Motorsport párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila így is talál magának bőven elfoglaltságot

2020. Március 25. 07:15, szerda | Sport

Rally: Abszolút és kategória győzelem, avagy a két tesó a dobogón

Interjú Dián Máté és Dudás Gergő autóversenyzőkkel az FRT.HU Kupa márciusi fordulója után.