Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Március 21. 07:12, csütörtök | Helyi

Sokan jelölték meg első helyen a Széchenyi István Egyetemet

Sokan jelölték meg első helyen a Széchenyi István Egyetemet

Közel öt és fél ezren jelentkeztek idén első helyen a győri Széchenyi István Egyetemre, majdnem annyian, mint a rekordszámokat hozó tavalyi évben.

Az intézmény ezzel megerősítette helyét a legjobb hazai felsőoktatási intézmények között. Az adatok alapján a fiatalok pozitívan értékelik az egyetem magas színvonalú képzéseit és európai színvonalú infrastruktúráját.

Az Oktatási Hivatal most közzétett adatai szerint 5433-an jelölték meg első helyen a Széchenyi István Egyetem valamely képzését az idei felvételi eljárásban, míg az összes jelentkezés száma – hiszen egy fiatal több szakot is megjelölhetett – megközelíti a 20 ezret. A rendkívül magas számok kis híján elérik a tavalyi rekordokat, ami annak tükrében különösen nagy szó, hogy a középiskolai rendszer változása miatt ebben az évben a technikumokból jóval kevesebben tanulnak tovább. Mindez az adatok alapján az országban a hetedik legnagyobbnak számító intézmény növekvő presztízsét és vonzerejét mutatja.

A legtöbben a járműmérnökire, a gazdálkodási és menedzsmentre, a kereskedelem és marketingre, valamint a gépészmérnökire szeretnének bejutni, de vonzónak bizonyultak többek között a közlekedésmérnöki, a tanító, a gyógypedagógia, a nemzetközi tanulmányok, a turizmus-vendáglátás és a szülészeti-nőgyógyászati szonográfia szakok, valamint a designképzések is. Az új képzések közül különösen sokan választották egészségügyi menedzser, valamint a modern technológiák és kiberbiztonság joga mesterszakokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.