Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Szeptember 03. 11:45, hétfő | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Sokan kaptak Köztársasági Ösztöndíjat

Sokan kaptak Köztársasági Ösztöndíjat

Ebben a tanévben a Széchenyi István Egyetem 41 felsőbb éves hallgatójának adományozott Köztársasági Ösztöndíjat az oktatásért felelős Emberi Erőforrások Minisztérium.

Köztársasági ösztöndíjat - tanulmányi és szakmai eredményeik elismerése, annak megtartása céljából - a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, a szakmai területen is kimagasló munkát végző hallgatók kaphatnak. A köztársasági ösztöndíjat a hallgatók pályázata, az egyetem által javasolt rangsor alapján a miniszter személyre szólóan adományozza. Az ösztöndíj havi összege a 2012/2013. tanév első négy hónapjára 34 ezer Ft, a tanév következő hat hónapjára pedig a 2013. évre hatályos költségvetési törvény által meghatározott összeg. A győri Széchenyi István Egyetem oktatási tevékenységét fémjelző kiválóságok szeptember 3-án, hétfőn 10 órakor, a Városi-Egyetemi Csarnokban tartandó tanévnyitón vehetik át a Köztársasági Ösztöndíj elnyerését tanúsító oklevelet- írja Winkler Csaba kommunikációs titkár, a Széchenyi István Egyetemről.

Idén, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karon kilencen kapnak köztársasági ösztöndíjat.A Kar és az Egyetem felterjesztése alapján az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Kovátsné dr. habil. Németh Máriának, a Neveléstudományi Intézet főiskolai tanárának, és Dr. Csóka Gézának, a Matematikai, Informatikai és Természettudományi Intézet főiskolai tanárának a Karon végzett szakmai tevékenységük elismeréséül, nyugdíjba vonulásuk alkalmából.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar tanácsa a 2012/2013-as tanévtől Kiváló gyakorló helyszínnek ismeri el a:

- Speciális Szakiskolát, mint a gyógypedagógia szak gyakorlati képzésének segítőjét;

- Gyermekek Házát, mint az andragógia szak gyakorlati képzésének segítőjét;

- Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Gyermekvédelmi központját, mint a szociálpedagógia szak gyakorlati képzésének segítőjét és

- Erdei Iskolai Oktatóközpontot, mint a tanító szak gyakorlati képzésének segítőjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.