Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Július 24. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Sokba kerülhet a lehúzott kocsiablak

Sokba kerülhet a lehúzott kocsiablak

Elszállítatja a rendőrség azt az őrizetlenül hagyott autót, amelynek ablakát lehúzva hagyták. A rendőrségi törvény szerint ugyanis a lehúzott ablakú kocsi veszélyt jelent a közbiztonságra, ezért kell elszállíttatni. Ennek nagyjából

Lehúzott ablakokkal parkol egy autó Pécsett - alig 50 méterre a városi rendőrkapitányságtól. Szabálytalanul. A rendőrségi törvény értelmében ugyanis így az autó veszélyt jelent a közbiztonságra.


„A KRESZ előírja azt, hogy csak úgy lehet őrizetlenül hagyni egy gépjárművet, hogyha ahhoz illetéktelen nem tud hozzáférni, illetve azt nem tudja elindítani. Most egy lehúzott ablak mellett az autót ki lehet nyitni, be lehet ülni és a kéziféket ki lehet engedni" - mondta Dr. Murai Ágnes, a Pécsi Rendőrkapitányság sajtószóvivője.


Ezért, ha a rendőrök lehúzott ablakkal parkoló autót látnak, a rendszám alapján megpróbálják megkeresni a gazdáját. Amennyiben ez nem sikerül, az autó állagmegóvása miatt a kocsit elszállíttatják. Ilyenkor a tulajdonosnak kell kifizetni a szállítás és az őrzés díját, ami nagyjából 20 ezer forint.


„18 ezer forintjába került, és lehet, hogyha úgy marad az autó, nincs annyi érték benne, hogy azt a 18 ezer forintot esetleg elvigyék belőle" - mondta Somogyi Béláné.

„Mondjuk legalább a rendőröknél biztonságban van, nem?! Lehet, hogy 20 ezerbe kerül, de nem lopják ki legalább a CD-lejátszót meg az ilyeneket" - mondta Tarjányi Máté.

A rendőrség köteles a lehúzott ablakú, de őrizetlenül hagyott autókat elszállítatni.

A lehúzva felejtett ablak miatt akár néhány ezer forintos bírságot is kiszabhatnak a rendőrök. Pécsett ezt nem teszik, viszont emiatt hetente több autót is el kell szállítaniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.