Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2010. Január 22. 13:55, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Sólyom kiírta a választások időpontját

Sólyom kiírta a választások időpontját

A lehető legkorábbi dátumra, április 11-ére írta ki a 2010-es országgyűlési választások első fordulóját Sólyom László államfő.

A köztársasági elnök április 11-ére kiírta a 2010-es országgyűlési választások első fordulóját, a második forduló pedig április 25-én lesz. A hagyományoknak megfelelően idén is mindkét nap vasárnapra esik. A pénteki bejelentéssel hivatalosan is elkezdődött a választási kampány. Sólyom László az eddigi szokásoktól eltérően közleményben tudatta, hogy mikor lesznek a választások.

Sólyom az előző országgyűlési választások idején is nagyjából hasonló időszakban közölte, hogy pontosan mikorra írja ki az akkori fordulókat. 2006. január 19-én jelentette be, hogy április 9-én lesz az első és április 23-án a második forduló. Beszéde nem egészen másfél perces volt és a televízió is közvetítette. Az itthoni voksolás időpontjai mellett közölte még a külképviseleti szavazások időpontját, valamint azt, hogy az országgyűlési választások kitűzéséről szóló határozatát a Magyar Közlönyben közzéteszi.

2006-ban az államfő jelezte, hogy a választások napjának kitűzése előtt nem egyeztetett a pártokkal, mert mint többször nyilatkozta: erre őt az alkotmány nem kötelezi.

Elemzők négy éve azt mondták az időpont bejelentése után: az előzőhöz képest rövidebb lesz a kampány, és kiélezett, mert csak így lehet sokakat rávenni arra, hogy elmenjenek szavazni.

(FH, lanchidradio.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 19:08, hétfő | Belföld

Magyar részvétellel épül a világ legnagyobb kapacitású szuperszámítógépeinek egyike

Magyarország is részt vesz abban az olasz vezetésű konzorciumban, amely Bolognában hozza létre a világ egyik legnagyobb kapacitású szuperszámítógépét 2020 közepéig

2019. Július 22. 18:07, hétfő | Belföld

Csökken az üzemanyagok ára

A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

2019. Július 22. 18:05, hétfő | Belföld

Extrém Enduro Kupa és Freestyle Show a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

A meseszép amerikai autók mellett vadonatúj programmal készül a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban.

2019. Július 22. 17:47, hétfő | Belföld

Bevásárlókocsival dobálózott egy férfi Veszprém belvárosában

Egy 25 éves férfi bevásárlókocsival dobálózott Veszprém belvárosában. A rendőrség garázdaság miatt indított ellene eljárást.