Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Február 28. 09:35, kedd | Helyi
Forrás: Borsonline.hu

Sonkával ütötte le a tolvajt: meglépett volna a győri bolt bevételével

Sonkával ütötte le a tolvajt: meglépett volna a győri bolt bevételével

Kis híján megfújták egy győri kis diszkont napi bevételét, ám egy vásárlónak hála, a félmillió forint megmaradt - írja a borsonline.hu.

„A buszmegállóból sétáltam hazafelé, kezemben az édesanyám által küldött vidéki sonkával és tíz tojással. Gondoltam egyet, s beszaladtam a boltba cigarettáért" - emlékszik Soós Rezső, aki a boltba lépve éppen egy rablás közepébe csöppent.

Egy férfi állt a pult előtt sapkában, ám Soós először nem vette észre, hogy maszkot visel. Csupán akkor kezdett gyanakodni, hogy valami nem stimmelhet, amikor az ott dolgozó lány rákacsintott. „A rabló hátrafordult, akkor láttam meg, hogy egyik kezében egy kés van, a másikban pedig egy pénzzel teli szatyor. Nem gondolkodtam, fogtam a termetes sonkát és fejbe vertem vele a rablót" - meséli a megmentő. Az ütés után dulakodás alakult ki a rabló és a vásárló között, közben nekiestek az üdítős polcnak, a hűtőnek. Végül Rezsőnek sikerült a földre vinnie a támadót, s tíz percig, a rendőrök megérkezéséig sakkban tartania.

A győri kőművesnek dr. Takács Tibor ezredes, megyei rendőrfőkapitány írásban köszönte meg bátor tettét. A rabló egyébként két nappal azelőtt az enesei takarékszövetkezetet próbálta kirabolni - sikertelenül. Az 57 éves férfit a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte.

Címkék: Győrben, rabló

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 10:16, szombat | Helyi

Még ma is várható csillaghullás

Augusztus 12-13. között tömegesen érik el bolygónk felsőlégkörét a Perseidák hullócsillagai, azonban a telihold miatt csak a legfényesebb meteorokat láthatjuk majd.

2022. Augusztus 13. 08:16, szombat | Helyi

Másodszor is Hídpiknik

Immár második alkalommal rendezik meg a Rábca partjánál található vadregényes helyszínen a Pinnyédi Hídpikniket augusztus 20-án.

2022. Augusztus 13. 05:17, szombat | Helyi

Lesz piac, de nem mindig ott és akkor

Augusztusban a városi rendezvények miatt többször költözik a Dunakapu téri piac

2022. Augusztus 12. 15:16, péntek | Helyi

Működni fog a kémia

Legalábbis ami a szúnyog-ember kapcsolatot illeti. Folytatódik ugyanis a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén, mégpedig augusztus 12-én, pénteken.