Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 28. 09:35, kedd | Helyi
Forrás: Borsonline.hu

Sonkával ütötte le a tolvajt: meglépett volna a győri bolt bevételével

Sonkával ütötte le a tolvajt: meglépett volna a győri bolt bevételével

Kis híján megfújták egy győri kis diszkont napi bevételét, ám egy vásárlónak hála, a félmillió forint megmaradt - írja a borsonline.hu.

„A buszmegállóból sétáltam hazafelé, kezemben az édesanyám által küldött vidéki sonkával és tíz tojással. Gondoltam egyet, s beszaladtam a boltba cigarettáért" - emlékszik Soós Rezső, aki a boltba lépve éppen egy rablás közepébe csöppent.

Egy férfi állt a pult előtt sapkában, ám Soós először nem vette észre, hogy maszkot visel. Csupán akkor kezdett gyanakodni, hogy valami nem stimmelhet, amikor az ott dolgozó lány rákacsintott. „A rabló hátrafordult, akkor láttam meg, hogy egyik kezében egy kés van, a másikban pedig egy pénzzel teli szatyor. Nem gondolkodtam, fogtam a termetes sonkát és fejbe vertem vele a rablót" - meséli a megmentő. Az ütés után dulakodás alakult ki a rabló és a vásárló között, közben nekiestek az üdítős polcnak, a hűtőnek. Végül Rezsőnek sikerült a földre vinnie a támadót, s tíz percig, a rendőrök megérkezéséig sakkban tartania.

A győri kőművesnek dr. Takács Tibor ezredes, megyei rendőrfőkapitány írásban köszönte meg bátor tettét. A rabló egyébként két nappal azelőtt az enesei takarékszövetkezetet próbálta kirabolni - sikertelenül. Az 57 éves férfit a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte.

Címkék: Győrben, rabló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.