Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2013. Február 25. 10:56, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Soproni kettős gyilkosság - Mindhárom fiatal ellen vádemelést javasol a rendőrség

Soproni kettős gyilkosság - Mindhárom fiatal ellen vádemelést javasol a rendőrség

Emberölés, rablás és lőfegyverrel visszaélés miatt javasol vádemelést az ügyészségnek a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság a tavaly áprilisi soproni kettős gyilkosság mindhárom szereplője ellen.

A vádemeléstKárolyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető hétfőn Győrben reggel jelentette be.

A sajtótájékoztatón azt mondta, a "kivégzésszerűen, hidegvérrel" elkövetett gyilkosság három szereplőjét tíz óra alatt sikerült a rendőröknek elfogniuk, de számos, a bűnösséget egyértelműen bizonyító szakértői vizsgálatra volt szükség, ezért húzódott mostanáig a nyomozás.
Közlése szerint a háromfős - akkor 19 éves fiúkból álló - társaságból a jó anyagi körülmények közt élő, de kaszinózó, otthonról ezért többször értékeket ellopó V. Roland volt a cselekmény értelmi szerzője, aki tagja volt a lőtéren működő lövészklubnak. V. Roland találta ki, hogy a lőtérről "tanúkat nem hagyva" szerezzenek pénzt és fegyvert, hogy aztán az utóbbiakkal újabb bűncselekményeket követhessenek el.
T. Attilát végrehajtóként jellemezte a bűnügyi osztályvezető. Ő - miután harmadik társuk, M. Tamás felderítette a terepet - V. Rolanddal együtt gyakorolt a lőtéren, majd amikor látta, hogy "likvidálni tudják" annak vezetőjét, 30-50 centiről egyszer arcon, egyszer nyakon lőtte a férfit, a földre zuhant embert pedig kétszer mellkason lőtte. A négy lövésből három egyenként is halálos sérülést okozott volna.
A holttestet elrejtették, majd nekikezdtek a terület átkutatásának, ekkor lépett be a második áldozat, akit T. Attila fél méterről arcon lőtt, majd amikor fegyvere elakadt, társa tüzelt rá, megsebesítve a férfit. Az áldozat ekkor a földre rogyott, T. Attila pedig "kivégzésszerűen" tüzelt rá - tette hozzá.
Károlyi Zoltán elmondta: a fiúk ezt követően V. Roland lakásán osztották el a zsákmányt, válogatták ki a lőszereket, majd, hogy alibit igazoljanak maguknak, "belementek a soproni éjszakába". Másnap elrejtették a három zsákmányolt fegyverbe nem illő lőszereket és a lőtéri naplót, majd iskolába mentek; ott fogták el őket.
A bűnügyi osztályvezető elmondta: mindhárom fiú ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen - M. Tamás esetében bűnsegédként - elkövetett emberölés, lőfegyverrel visszaélés és - két korábbi soproni támadás miatt - fegyveresen elkövetett csoportos rablás miatt javasolnak vádat emelni. Az erről szóló indítványt a nap folyamán megküldik a megyei ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. Május 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz megérkeztével elérkezik az az időszak is, amikor egyre több teendő lesz a kertekben.

2020. Május 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legtöbben most otthonról végezzük a napi munkát, de a munka nem állt meg és most digitális platformokon keresztül tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a feletteseinkkel és a vásárlókkal és ügyfelekkel.