Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 25. 10:56, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Soproni kettős gyilkosság - Mindhárom fiatal ellen vádemelést javasol a rendőrség

Soproni kettős gyilkosság - Mindhárom fiatal ellen vádemelést javasol a rendőrség

Emberölés, rablás és lőfegyverrel visszaélés miatt javasol vádemelést az ügyészségnek a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság a tavaly áprilisi soproni kettős gyilkosság mindhárom szereplője ellen.

A vádemeléstKárolyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető hétfőn Győrben reggel jelentette be.

A sajtótájékoztatón azt mondta, a "kivégzésszerűen, hidegvérrel" elkövetett gyilkosság három szereplőjét tíz óra alatt sikerült a rendőröknek elfogniuk, de számos, a bűnösséget egyértelműen bizonyító szakértői vizsgálatra volt szükség, ezért húzódott mostanáig a nyomozás.
Közlése szerint a háromfős - akkor 19 éves fiúkból álló - társaságból a jó anyagi körülmények közt élő, de kaszinózó, otthonról ezért többször értékeket ellopó V. Roland volt a cselekmény értelmi szerzője, aki tagja volt a lőtéren működő lövészklubnak. V. Roland találta ki, hogy a lőtérről "tanúkat nem hagyva" szerezzenek pénzt és fegyvert, hogy aztán az utóbbiakkal újabb bűncselekményeket követhessenek el.
T. Attilát végrehajtóként jellemezte a bűnügyi osztályvezető. Ő - miután harmadik társuk, M. Tamás felderítette a terepet - V. Rolanddal együtt gyakorolt a lőtéren, majd amikor látta, hogy "likvidálni tudják" annak vezetőjét, 30-50 centiről egyszer arcon, egyszer nyakon lőtte a férfit, a földre zuhant embert pedig kétszer mellkason lőtte. A négy lövésből három egyenként is halálos sérülést okozott volna.
A holttestet elrejtették, majd nekikezdtek a terület átkutatásának, ekkor lépett be a második áldozat, akit T. Attila fél méterről arcon lőtt, majd amikor fegyvere elakadt, társa tüzelt rá, megsebesítve a férfit. Az áldozat ekkor a földre rogyott, T. Attila pedig "kivégzésszerűen" tüzelt rá - tette hozzá.
Károlyi Zoltán elmondta: a fiúk ezt követően V. Roland lakásán osztották el a zsákmányt, válogatták ki a lőszereket, majd, hogy alibit igazoljanak maguknak, "belementek a soproni éjszakába". Másnap elrejtették a három zsákmányolt fegyverbe nem illő lőszereket és a lőtéri naplót, majd iskolába mentek; ott fogták el őket.
A bűnügyi osztályvezető elmondta: mindhárom fiú ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen - M. Tamás esetében bűnsegédként - elkövetett emberölés, lőfegyverrel visszaélés és - két korábbi soproni támadás miatt - fegyveresen elkövetett csoportos rablás miatt javasolnak vádat emelni. Az erről szóló indítványt a nap folyamán megküldik a megyei ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.