Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2012. Október 17. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Soros az EU szétesésével riogat

Soros az EU szétesésével riogat

Több hónap után Soros György egy üzleti ebéden tartott felszólalásában az euróválságot az EU-t tartós recesszióba taszító rémálomnak nevezte. Soros azt mondta, hogy a 'legkisebb ellenállás irányban mozduló' Németország csak a 'szükséges minimumot' teszi meg az euróövezet egyben tartása érdekében, ami 'nem elegendő az eladósodott országok talpra állításához'.

Szerinte emiatt egyre tágul a szakadék a hitelező és az adós országok között Európában. Soros Györgynek azzal a mondatával mondjuk, egyet lehet érteni, hogy a recesszió kivédéséhez a világ jegybankjainak összehangolt akciójára lenne szükség. Igazság szerint viszont ez pár hónappal ezelőtt azért megtörtént, igaz, az újabb körös monetáris enyhítésekről némi időeltolódással döntöttek a világ nagy jegybankjai. Soros György egyébként a csodafegyvert jelenleg a közös eurókötvény kibocsátásában látja, ez viszont politikailag elfogadhatatlanná vált Németországban.

Soros György az Európai Unió felbomlását 'valós veszélynek' nevezte, egyúttal felszólította Németországot, hogy tetteiben is vállalja fel a közösségen belül betöltött hegemón szerepét és ezzel együtt az eladósodott országok érdekeinek a képviseletét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 06:07, hétfő | Külföld

Befejeződött az első orosz koronavírus-vakcina tesztelése

Sikeresen befejezte az Ivan Szecsenov Orvostudományi Egyetem a Covid-19 vakcinájának önkénteseken való tesztelését

2020. Július 13. 05:00, hétfő | Külföld

Több mint egy hete nincs új fertőzés egy németországi tartományban

Rekordot állított fel a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia az új típusú koronavírus (SARS-COV-2) elleni védekezésben,

2020. Július 12. 11:49, vasárnap | Külföld

Új rekordot döntött a fertőzöttek száma Horvátországban

Ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma Horvátországban

2020. Július 12. 09:47, vasárnap | Külföld

Több mint 12,5 millióan fertőződtek meg világszerte

A világon 12 684 409 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 564 506, a gyógyultaké pedig 6 981 170 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi adatai szerint.