Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2010. December 14. 15:30, kedd | Helyi
Forrás: Neckermann Utazási Iroda

"Spanyolország egészen más": aki ezt tudja, máris sokat tud

"Spanyolország egészen más": aki ezt tudja, máris sokat tud

Európa egyik legszebb, legérdekesebb, legizgalmasabb országa, Spanyolország. Costa Brava: Ha van a világon Istenáldotta táj, akkor ez a földdarab biztosan az. A Földközi-tenger és a hatalmas Pireneusok védelmét élvező vidék, homokpartokat,

A történelmet, a művészetek emlékeit, a katedrálisokat és műemlékeket vad, buja táj öleli körül. Vad, romantikus sétányok, olajfák, pálmasorok, ligetek változatossága díszíti azt a partszakaszt, melyet a magas sziklák öblökre és hosszú szakaszokra tagolnak.

A Costa Brava, a "vad part", az egyik legnépszerűbb spanyolországi üdülőhely csodálatosan szép, sziklás partjaival, és változatos településeivel. A Costa Bravát különösen vonzóvá teszi Barcelonához való közelsége, homokos tengerpartjai, kristálytiszta, kék tengervize, öblei, és középkori várai.

Costa del Sol
A Costa del Sol, azaz a Napos part Spanyolország déli részén a Földközi-tenger egész andalúziai partját felöleli. Rendkívül enyhe és egyben kellemes éghajlata miatt csaknem 300 km hosszan sűrűn benépesített üdülő- és turistaövezet alakult ki nemzetközi vendégsereggel. A táj erős színkontrasztjai és a változatos, buja flóra az, ami a Costa del Sol jellegét meghatározza. Fehérre meszelt házaival, agavéival és kaktuszaival, parasztportáival és derűs falvaival Andalúzia igazi tükre. Spanyolország kulturális és történelmi látnivalóinak igen jelentős részét találjuk Andalúziában. Vendégeink változatos szervezett kirándulások keretében ismerkedhetnek meg Sevilla, Granada, Cordoba világhírű látványosságaival, megtekinthetik Gibraltárt, de egyénileg bepillantást nyerhetnek a kis andalúz falvak színes életébe is.

Torremolinos
Malagától 15 km-re találjuk az egykori kis halászfalut, mely mára a Costa del Sol legnagyobb üdülőhelyévé vált. A helység 9 km hosszú, szürkés homokkal borított strandját egy széles, pálmafás sétány szegélyezi. A városban számos üzletet, hangulatos éttermeket, bárokat, kávézókat és éjszakai szórakozóhelyeket találhatunk.

.

Lloret de Mar
Barcelonától körülbelül 70 kilóméterre lévő 5 000 lakosú tengerparti üdülőhely sokak számára magát Spanyolországot jelképezi. Lloret de Mar-t méltán nevezik a Costa Brava fővárosának. Egy kilométer hosszan húzódó, pálmafákkal szegélyezett, aranysárga, aprókavicsos strand, tiszta tenger várja a fürdés és a vízi sportok kedvelőit.
Hangulatos éttermek, borozók százai kínálnak finom falatokat, hűsítő italokat. A Sa Caleta felett emelkedik Lloret vára, a középkort idéző Castillo. A pezsgő belváros pedig latinos temperamentumával csábít hajnalig tartó, önfeledt szórakozásra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.