Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 09. 09:20, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Speciális járműveket és tűzoltóautókat is gyártana a jövőben a Rába

Speciális járműveket és tűzoltóautókat is gyártana a jövőben a Rába

Nemzetgazdasági, munkahelyteremtési céllal és a külpiaci érdekeltségek erősítése miatt szeretne 100 százalékos tulajdont szerezni a Rábában az állam.

A pénz már megvan rá, már csak az a kérdés, hogy hány befektetőt érdekel az ajánlat. Giró-Szász András kormányszóvivő kijelentette: A jelenlegi kormány felelősen kívánja kezelni a nemzeti vagyont, sőt, gyarapítani is szeretné. A nemzeti vagyon megléte azért fontos, mert abból lehet új munkahelyeket létrehozni és ebből lehet fejleszteni a nemzeti ipart is. Elhangzott, hogy a kormány nem csak a nemzetgazdaságot, hanem Győr városát is szeretné erősíteni, ezért tesz ajánlatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az összes részvényre.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: az egyik stratégiai cél a speciális járművek, például tűzoltóautók gyártása, hazai egységekből történő összeszerelése lehetne. Másrészt a Rába állami felkarolásával szeretnék stabilizálni a munkaerőpiacot és megerősíteni a kis- és középvállalkozói szektort. Ha a az összes befektető hajlandó lesz eladni a részvényét, akkor az kb. 10 milliárd forintba fog kerülni. Ebből 1,7 milliárd forintot közvetlenül az adósságmentő alapba csoportosítanak át, így kb. 8,5 milliárd forint kerül ki az államháztartásból. Hogy pontosan mennyi, az azon múlik, hogy hány részvényes fogadja el a 815 forintos, részvényenkénti vételi ajánlatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.