Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 03. 06:18, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Speciális festék az ajánlószelvényeknél

Speciális festék az ajánlószelvényeknél

Idén először speciális színkeverék felhasználásával nyomtatták az országgyűlési választások ajánlószelvényeit, a lap jobb felső sarkába pedig úgynevezett térkép-perforációt helyeztek el, hogy megnehezítsék a hamisítást. A tér

A választásról szóló értesítést és azzal a voksolási tudnivalókat tartalmazó szórólapot, illetve az ajánlószelvényt jövő hétfőtől kezdik postázni.

Virág Rudolf emlékeztetett arra, hogy az ajánlás csak akkor érvényes, ha azt a választó kézjegyével ellátja, és személyazonosító jelét is feltünteti. Egy választó csak egy kopogtatócédulát adhat le, és egy képviselőt támogathat azzal - mondta az OVI vezetője.

A jelöltállításhoz március 19-ig kell leadni az ajánlószelvényeket. Ahhoz, hogy egy képviselő bekerüljön a jelöltek közé, legalább 750 kopogtatócédulát kell összegyűjtenie.

Aki jövő hét végéig nem kapja meg a választási értesítőt, az február 10-től 17-ig ellenőrizheti, hogy szerepel-e a névjegyzékben. Ha ott nincs feltüntetve a neve, illetve nem kapta meg az értesítőt, a jegyzőhöz érdemes fordulni.

A külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelmet ugyancsak március 19-ig lehet benyújtani. Szintén eddig lehet bejelenteni az egyéni választókerületi jelölteket. A területi lista bejelentésének határideje március 22., az országos listáé március 23.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.