VĂĄroslista
2024. ĂĄprilis 25, csĂŒtörtök - MĂĄrk

HĂ­rek

2010. JanuĂĄr 28. 17:00, csĂŒtörtök | Helyi
ForrĂĄs: Speedfit Fitness Studio

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Edzzünk izületkímélően!

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Edzzünk izületkímélően!

Mindennapi életünk során kevés figyelmet szentelünk izületeinknek. Méltatlanul, hisz károsodásuk esetén munkánkat alig, vagy csak aránytalanul nagy erőfeszítések árán vag

Az okok változatosak lehetnek, különbőző betegségek, öröklődő hajlam, túlsúly, egyoldalú terhelés, túlfeszítés, rosszul megválasztott lábbeli, stb., de pl.: a táplálkozás is befolyásolhatja. Egy „lúdtalp"okozhat térd, csípőízületi, de akár nyaki fájdalmakat is. A megfelelően végzett mozgás azonban képes megelőzni vagy csökkenteni a problémákat. Ez a mozgás lehet egy jól megválasztott sportcipőben végzett tempós séta vagy kocogás, természetjárás, túrázás, de egy jól felszerelt kondiciónáló teremben is végezhetük megfelelő gépekkel olyan gyakorlatokat, amelyek terhelés mellett kifejezetten kímélik pl.: a vállizületet.

A SPEEDFIT Fitnesz Stúdióban megtalálhatók az úgynevezett biomechanikus gépek, amelyek lehetővé teszik, hogy anatómiai szempontból a legkedvezőbben hajtsuk végre az izület mozgatását.
Nagyon fontos!: Ha izületeink sérülnek, sajnos nehezen regenerálódnak!
Hoszabb ideje fenálló térdproblémára gyógyírt jelenthet pl.: a térdfeszítő izom alapos, de óvatos megerősítése, amellyel az izületet lehet stabilizálni.

Ezen kívül nagyon fontos az alapos (10-15 perces) bemelegítés, levezetés, nyújtás. Ha szükséges, használhatunk, de csak sport közben védő -rögzítő eszközöket (térd, boka, stb...). Ügyeljünk a terhelés után a megfelelő pihenő idő betartására.

Táplálkozásnál lehetőleg kerüljük az állati fehérjéket, lehetőleg a vörös húsokat stb. magasabb húgysav tartalma miatt, hideg hatására az izületi folyadékban kikristályosodik, ezáltal koptatva az izületeket.

Bővebb információ: Kránitz Bernadett, fitness személyi edző
E-mail: bernadett.kranitz@citromail.hu
Tel: 06 30/ 20 42 899

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr - Dunacenter

06/96 528-448

http://www.speed-fit.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csĂŒtörtök | Helyi

Egy lĂ©pĂ©sre a bajnoki döntƑtƑl a Serco Uni-GyƑr

GyƑzelemmel kezdte az elƑdöntƑt a Serco-Uni GyƑr a nƑi kosĂĄrlabda bajnoksĂĄgban. CziczĂĄs LĂĄszlĂł csapatĂĄtĂłl Ă­gy mĂĄr csak egy lĂ©pĂ©sre a bajnoki döntƑ.

2024. Április 25. 08:13, csĂŒtörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felĂŒl teljesĂ­t a gazdasĂĄg tĂ©rsĂ©gĂŒnkben

Átlagon felĂŒl teljesĂ­t a nemzeti össztermĂ©k elƑállĂ­tĂĄsĂĄban GyƑr-Moson-Sopron vĂĄrmegye – errƑl a terĂŒletfejlesztĂ©si miniszter beszĂ©lt GyƑrben.

2024. Április 25. 07:15, csĂŒtörtök | Helyi

BrutĂĄlis mennyisĂ©gƱ fegyverre bukkantak a rendƑrök

Egy kisebb hĂĄborĂșt is meg lehetett volna vĂ­vni azzal a fegyverarzenĂĄllal, amelyet kĂ©t rajkai ingatlanban talĂĄltak a nyomozĂłk.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – MĂĄr meg is javĂ­tottĂĄk a JerevĂĄni Ăști bokatörƑ csomagautomatĂĄt

Közel egymĂ©teresre bƑvĂŒlt az automata elƑtti terĂŒlet, nem kell tartani balesettƑl.