Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Február 05. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: Speedfit Fitness Studio

SPEEDFIT Fitnesz Mindenkinek! Gondolatok az edzés utáni táplálkozásról

SPEEDFIT  Fitnesz Mindenkinek! Gondolatok az edzés utáni táplálkozásról

Korunk testépítő és fitnesz irányzatai eléggé táplálkozásorientáltak. Ez nem csoda, hiszen az edzésmódszerek , elméletek fejlődése korántsem olyan gyors ütemű,

Feltehetjük a kérdést: Miért van az, hogy az edzőtermeket látogatók egy része sokkal jobban fejlődik társainál, zsírmentesebb izmokat épít, nagyobb mértékben csökkenti a testzsírszázalékát, kondicionális képességei gyorsabban javulnak? Ha elhagyjuk a genetikai adottságokat,az anabolikus szteroidokat (mint az előzőeket lényegesen befolyásoló körülményeket), azonnal képbe jön az edzés utáni regeneráció. Ennek egyik legfontosabb tényezője a tréning utáni táplálkozás.Kemény edzésmunka hatására az emberi szervezetben megnyílik az úgynevezett anabolikus ablak".Ez az edzés utáni kb.30-60 perces időszak,amikor is a test készen áll arra, hogy az egyes tápanyagokat sokkal gyorsabban és teljeskörűbben építő, anabolikus folyamatokra használja fel. Kiemelt fontosságú tehát ebben a szakaszban az, hogy gyorsan felszívódó, jó minőségű táplálékot fogyasszunk. Ezek megválasztása egyéni céljainktól függ ( nem mindegy például, hogy valaki szálkásít vagy éppen izomtömeg növelést végez ).Milyen élelmiszerek jöhetnek szóba?

1. A táplálékkiegészítőket használóknak könnyebb a helyzetük, hiszen a piacon ma már sok , kifejezetten ilyen jellegű terméket ismerünk. A teljesség igénye nélkül ide tartoznak az aminósavak, kreatinkészítmények, egyszerű szénhidráttartalmú italok vitaminokkal és ásványi anyagokkal stb.Kiemelem: ezek használatát , főleg a pontos adagokat az edzővel beszéljük meg!

2. A hagyományos ételeket, italokat fogyasztóknak hasznos lehet a gyümölcs (banán, alma, narancs), szőlőcukor, méz némi fehérjeforrással kiegészítve (zsírmentes tej, túró, tojásfehérje). Ez a felsorolás is csak orientáló jellegű, hiszen a pontos szénhidrát-és fehérjebevitel mértékét a személyi edző egyéni céljainknak megfelelően fogja meghatározni.
Nem kevés időt, pénzt és energiát áldozunk edzéseinkre. Figyeljünk egy kicsit az edzés után elfogyasztott élelmiszereinkre, és minőségibb eredményeket tudhatunk majd magunkénak!


Bővebb infó:

Bögi Viktor
személyi edző

SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr - Dunacenter
06/96 528-448

http://www.speed-fit.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense