Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Február 15. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Speedfit Fitness Studio

SPEEDFIT Fitnesz Mindenkinek! Hatásos edzés pulzuskontrollal I.

SPEEDFIT  Fitnesz Mindenkinek! Hatásos edzés pulzuskontrollal I.

Napjainkban, ha korszerű edzésmódszerekről, fitneszről, fogyókúráról esik szó, szinte biztosan szóba kerülnek olyan kifejezések, mint a pulzusmérés, pulzuskontroll. Mit jelentenek

Vérkeringésünket, annak különböző igénybevételhez történő igazodását, szívünk folyamatos pumpáló mozgása biztosítja. Egészséges felnőttnél ez átlag 72 ütés / perc. Ez a pulzus. Ettől az átlagtól komoly eltérések lehetnek, az életkor, nemek, betegségek, fizikai és egyéb leterheltségek függvényében. Szívünk egy kb. öklömnyi speciális szerkezetű izomköteg, ennél fogva edzhető is. A szív- és vérkeringésünk teljes javítása leginkább az ún. cardio gépekkel, vagy a szabadban végzett, nem túl intenzív, de legalább fél órán át végzett testmozgással történjen. Hetente minimum három alkalommal végzett gyakorlatok után számíthatunk a nyugalmi pulzusunk csökkenésére, mely egy teljesen normális élettani folyamat, szakszóval edzés bradycardia. Ekkor szívünk a kb. 5 liter vérünket, kevesebb összehúzódással képes keringetni. Gyakorlott hosszútávfutóknál, országúti kerékpárosoknál, triatlonosoknál nem ritka 35 - 45 körüli nyugalmi pulzus. Egészséges embernél tehát a pulzus számából következtethetünk az egyén teherbírására.

Folytatás következik...

Bővebb infó:

Kránitz Bernadett,
személyi edző
06-30/20-42-899

SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr - Dunacenter
06/96 528-448

http://www.speed-fit.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense