Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 29. 14:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Németh Viktória

Sportolj Győr!

Sportolj Győr!

Harmadszorra rendezték meg a Barátság Sportparkban a Tavaszi Családi Sport- és Egészségnapot vasárnap.

Bár a programok csak 10 órától kezdődtek, már jóval korábban pezsgett az élet a helyszínen.A sportnap egyaránt kínált kikapcsolódást a kisgyermekeknek játszóházzal, a tudatos és egészséges mozgásra vágyóknak félóránként váltakozó pilates, alakformáló, kangoo és zumba edzésekkel. A program szervezője elmondta, évről évre többen látogatnak ki a Barátságparkba, hogy részt vegyenek a rendezvényen, hiszen az egész családnak teljes kikapcsolódást nyújt, és emellett felhívja a figyelmet az egészséges életmódra is. A jó időnek és a négynapos hétvégének köszönhetően pedig mégtöbben kapnak kedvet, hogy a szabadban töltsék el a vasárnapjukat. A Nivea 2012-es országjáró turnéja is a helyszínen állomásozott, aminek keretében a centerpályán lévő fitness órákat országszerte ismert oktatók tartották. A nap Dallos Ági pilates órájával indult, aki az edzés előtt portálunknak beszélt a technika lényegéről:

„A pilates a mélyizmokat célozza meg elsősorban, de természetesen az emberek nagy része a vázizmait is szeretné erősíteni. Ez a mozgásforma kicsit másként építi fel az edzést a többi módszerhez képest. Itt belülről erősítjük az izmainkat, úgy építjük fel, mint egy házat, először az alapokat fektetjük le, aztán mikor ezek erősek, akkor építjük rá a testünk többi izmát. Ez egy nagyon lassú mozgás és sokan azt gondolják, hogy ez könnyű, de csak könnyűnek látszik. Ha valaki odafigyel magára és megtanulja ennek az alapjait, akkor észre fogja venni, hogy mennyire nehéz helyesen mozogni. Én azt vallom, hogy mindenkinek kötelező kellene, hogy legyen a pilates, az edzőktől az átlagemberig kortól és nemtől függetlenül, hiszen helyesen mozogni bármit, akár leülni egy székre, e nélkül a technika nélkül lehetetlen. Igazából ez a balett-táncosok alaptréningje a világon mindenhol, hiszen ott a tartáson van a hangsúly és gyakorlatilag ez a meghatározó ezeken az órákon is. Attól nehéz az edzés, hogy a helyes tartással nehezítjük a feladatot, tehát míg a mozdulatok egyszerűek, maga a helyes tartás megőrzése a nehéz.”

Az aerobic órákkal párhuzamosan lehetőség nyílt új edzésformák megismerésére, valamint az egészségmegőrző sátrak alatt, testzsír mérés és masszázsok várták a résztvevőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.