Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 16. 08:30, hétfő | Belföld
Forrás: neon.hu

Ősszel jön J. K. Rowling legújabb könyve!

Ősszel jön J. K. Rowling legújabb könyve!

Izgalmas részletek derültek ki az angol írónő következő regényéről, a The Casual Vacancy-ről!

A Little, Brown izgalmas részleteket hozott nyilvánosságra a minap J. K. Rowling következő regényéről. Az író a művet elsősorban felnőtteknek szánja, de reméljük, élvezetes lesz a kicsit fiatalabb korosztálynak is. A "The Casual Vacancy" címre keresztelt írás szeptember 27-én jelenik meg világszerte, különböző formátumokban, angol nyelven (a magyar nyelvű változatról egyelőre nincsenek információk).

A történet egy első ránézésre teljesen idillinek tűnő, Pagford nevezetű angol városkában játszódik, viszont hamar kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik, és izgalmas dolgok rejlenek a felszín alatt. Rowling szerint a mű telis-tele van váratlan fordulatokkal, fekete humorral és gondolatébresztő eseményekkel.

Szinopszis:

Az egész város ledöbben, amikor hirtelen meghal a kora negyveneseiben járó Barry Fairweather.

Pagford látszólag egy igazi angol idill, macskaköves piactérrel és egy régi apátsággal, viszont a csinos felszín alatt az egész város háborúban áll.

A gazdagok a szegények ellen, a tinik a szüleik ellen, a feleségek a férjeik ellen, a tanárok a diákjaik ellen... Pagford nem az, aminek látszik.

És Barry megüresedett helye a községi tanácsban csak felgyorsítja az eseményeket, amik előbb-utóbb akkora harccá növik ki magukat, amekkorát még nem látott a város. Ki fogja megnyerni a szenvedéllyel, kétszínűséggel, váratlan meglepetésekkel teletűzdelt választásokat?

Sokak klisé-szerűnek érzik a történetet, de mi biztosak vagyunk benne, hogy Rowling írói stílusa nem fog csalódást okozni nekünk most sem. Te mit gondolsz? Felkeltette az érdeklődésed?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.