Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 09. 06:45, szombat | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Stadionbiztonsági projekt elsőként Győrben

Stadionbiztonsági projekt elsőként Győrben

A Magyar Labdarúgó Szövetség és az Indra Sistemas S.A. cég aláírta azt a szerződést....

amelynek értelmében a spanyol gyökerű nemzetközi cég, magyarországi partnereivel együttműködve valósítja meg az MLSZ stadionbiztonsági projektje első szakaszát.

A fejlesztés első ütemében érintett stadionok :

1. Győri ETO FC
2. DVTK (Diósgyőr)
3. Újpest FC
4. Haladás Sopron Bank (Szombathely)
5. Kecskeméti TE
6. Budapest Honvéd

A tervek szerint, 2012. július 30-ig a megvalósulnak a központi rendszerek (jegyrendszer, szurkolói kártya rendszer, sportrendészeti nyilvántartás), valamint a listán első helyen szereplő győri stadionban a kamerarendszer és a beengedő kapuk. Ezt követően október 30-ig szerelik fel a program első szakaszában érintett további stadionokat.
Az MLSZ minden rendelkezésére álló eszközével arra törekszik, hogy a labdarúgó események látogatását a társadalom lehető legszélesebb rétegei számára – korra, nemre való tekintet nélkül – vonzóvá tegye. Napjainkban – miközben a válogatott mérkőzéseit egyre nagyobb érdeklődés övezi – a nemzeti bajnokság fordulóinak csekélyebb, bár örvendetesen növekvő a látogatottsága. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a stadionok infrastruktúrája még nem teszi lehetővé a családok számára a felhőtlen szórakozást, szurkolást.

Dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára a szerződés megkötésével kapcsolatban hangsúlyozta: - A stadionok biztonsági rendszereit megerősítő program, a Stadion Biztonság Projekt megvalósításával a mérkőzésekre csak azok juthatnak majd be, akik sportszerűen, más szurkolók, környezetük testi és lelki zaklatása nélkül fejezik ki csapatuk iránt érzett szimpátiájukat, a játék szépsége felett érzett örömüket.

Kifejtette továbbá, hogy a projekt legfőbb célja, hogy infrastrukturális fejlesztésekkel járuljon hozzá a sportszerű szurkolás elterjesztéséhez.

- Megszűnik a szurkolók névtelensége és arctalansága, a korszerű eszközök és a rendszerek üzembe állításával megakadályozható lesz, hogy olyanok is bejussanak a meccsekre, akik számára a sportesemény csak alkalom a rendbontásra – mondta az MLSZ főtitkára.

A Puskás Ferenc Stadion és a további első osztályú csapatok stadionjai a program második fázisában, 2013. június 30-ig újulnak meg.

Forrás: mlsz.hu

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -