Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 09. 09:00, szerda | Belföld

Startol a 19. Kortárs Művészeti Fesztivál és Zászlófesztivál

Startol a 19. Kortárs Művészeti Fesztivál és Zászlófesztivál

Már javában készül-szépül Székesfehérvár a kortárs fesztiválra. A fesztivál keretén belül rendezik meg a Fehérvári Könyvnapokat is.

Lesz divatbemutató, zászlófesztivál, esti kertmozi, színi előadás… Annyi biztos, hogy senki nem fog unatkozni!

Fotó: Hamberger Brigitta/Fejér Megyei Hírlap

Rózsaszín, narancssárga és kék színekben pompázó Rezsők – azaz szélemberek – szándékos provokációk: a Zichy liget zenepavilonjának közelében felállított, harsány „bábok” a május 11-én kezdődő, s május 19-ig tartó 19. Kortárs Művészeti Fesztiválra hívják fel a járókelők figyelmét. A gazdag programkínálatot egy sajtótájékoztató keretében mutatták be hétfőn a szervezők.


Többek között május 11-én 18 órakor zászlófesztivállal nyílik meg a rendezvény a Fő utcán, május 12-én 18 órától az Árpád középiskola diákjai tartanak divatbemutatót újrahasznosított anyagokból, 13-án 16 és 18 óra között a diáknapok produkciói­ból lesz válogatás, 14-én 19 órától pedig a Prospero Színkör Jean Genet Cselédek című művét mutatja be.

Utcai Művészzászló-kiállítást 1996 óta rendeznek Székesfehérvár belvárosában, művészzászló-kiállítást évente egy-két alkalommal. Sok neves textilművész tervezett és készített ide munkákat, köztük Aranyosi Zsuzsanna, Bányász Judit, Doromby Mária, Ecsedi Mária, Fekete Dóra, Hegedűs 2 László Debreczeni Katalinnal, Páger Bernadett, Péterfy Dóra és Sárváry Katalin. Aprólékos kézműves munkával varrott zászlóik időtállónak bizonyulnak művészi és technikai szempontból is. Az idén egy új zászló készül: Ecsedi Mária fehérvári művész alkotása. A zászlók kifüggesztésével öltözik a fesztivál ünnepi díszébe a város.

"Újdonság lesz a magyar filmeket bemutató esti kertmozi, s a több városi helyszín, de a Fehérvári Könyvnapokat is e rendezvény keretein belül rendezzük meg. Hétvégén egy másik nagyobb program is zajlik majd: a Nemzeti Emlékhelyek Napja."- hangsúlyozta Brájer Éva alpolgármester és Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Forrás: feol.hu

Fotók: kortarsfesztival.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.