Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Január 24. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Stoch győzelme gyógyír lehet Malysz balesetére

Stoch győzelme gyógyír lehet Malysz balesetére

Kamil Stoch révén hazai versenyző nyerte meg vasárnap a lengyelországi Zakopanéban megrendezett síugró világkupaversenyt. Stoch élete első diadalát aratta, de öröme nem lehet felhőtlen, mert honfitársa, Adam Malysz súlyosnak látszó bale

Három nap alatt a harmadik síugróversenyt rendezték meg Zakopanéban. A pénteki és a szombati viadal után vasárnap a rossz időjárás miatt elmaradt harrachovi versenyek egyikét pótolták a lengyelországi helyszínen.

A hó és a levegő hőmérséklete (mínusz 5 fok) is abszolút ideális volt, egyetlen gond akadt: sűrű pelyhekben esett a hó. A landolási területre friss réteg került, így kissé megnehezítette a talajfogást.

Az első sorozat egészen Adam Malysz ugrásáig rendben zajlott, ám amikor a hazaiak kedvence következett, megtörtént a baj. A telemark végrehajtása közben Malysz lécei szétcsúsztak, és a lengyel elesett. Maga a bukás nem volt nagy, de Malysz bal térde csúnyán megsérült, és a kiváló sportolót végül a mentőknek kellett elszállítania.

Kis gyógyírt jelentett a lengyel közönség számára, hogy az első sorozatot így is egy hazai ugró, nevezetesen Kamil Stoch nyerte meg. A világkupa éllovasa, Thomas Morgenstern mindössze a 18. volt, míg az összetettben második, a svájci Simon Ammann az ötödik pozícióból várhatta a folytatást.

A második sorozatban kiderült, hogy az osztrákok és Ammann – kis képzavarral élve – nem rúgnak labdába. „Tragikus" szereplésükre jellemző, hogy Morgenstern csak a hetedik helyen végzett, Ammannak pedig meg kellett elégednie a negyedikkel.

Kamil Stochot viszont alaposan feldobta, hogy lengyel közönség előtt ugorhatott, mert összességében meg tudta előzni az ugyancsak remek teljesítményt nyújtó norvég Tom Hildét és a német Michael Uhrmannt is.

Stoch pályafutása első világkupaversenyét nyerte, hazai közönség előtt – ennél jobb dolog aligha történhetett volna vele. A szokásos „Man of the day", vagyis a legnagyobb meglepetést nyújtó versenyzőnek járó „Nap embere" díjat is Stoch vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.