Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Szeptember 06. 11:44, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Elnöki Kabinet

Südi Tamásné is átvette a rangos megyei elismerését

Südi Tamásné is átvette a rangos megyei elismerését

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke a kapuvári képviselő-testület tegnapi ülését megelőzően köszöntötte Südi Tamásné táncpedagógust,

és átnyújtotta neki azt megyei elismerést - Győr-Moson-Sopron Megye Oktatásáért Péterfy Sándor-díjat, - melyet a díjazott az aug. 18-i, Győrött megtartott megyei ünnepi közgyűlésen külföldi tartózkodása miatt nem tudott átvenni.

Südi Tamásné táncpedagógus 2005 óta a kapuvári Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanára. A tanítói, valamint óvópedagógusi főiskolát Baján végezte. Kezdetben szülőfalujában, a Bács-Kiskun megyei Uszód településen dolgozott alsó tagozatos tanítónőként. Gyermekkora óta kapcsolatban áll a néptáccal és népzenével, egykor tagja volt az uszódi hagyományőrző csoportnak is.
Családjával 1995-ben költözött Kapuvárra, Osli település általános iskolájában tanítónőként dolgozott. Folyamatosan képzi magát, elvégezte a Magyar Táncművészeti Főiskola gyakorlatvezető mentortanári és a tánctörténet-elméleti tánctanár szakirányát. Tanítványai felé nagy szeretettel fordul. Fontosnak tartja, hogy a néptáncos anyanyelv megtanítása mellett közösséget építsen és formáljon. Az intézményen belül jó munkatársi kapcsolatot alakított ki kollégáival, szoros, baráti kapcsolatot ápol tanítványai szüleivel.
Táncos csoportjai állandó résztvevői a helyi, térségi és országos rendezvényeknek. A kapuvári székhelyű művészet-oktatási intézmény számos szakmai sikerrel büszkélkedhet, mely neki is köszönhető. Az általa tanított gyermekeknek és fiataloknak nagyon sok nemzeti értéket örökít át. Tiszteli tanítványait, kollégáit és a hivatását.

Fotó: Középen a díjazott , Németh Zoltán, megyei közgyűlési elnök (j) és Hámori György polgármester társaságában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?