Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2019. November 13. 16:39, szerda | Külföld

Súlyos buszbaleset a Felvidéken, több mint 10 fiatal meghalt

Súlyos buszbaleset a Felvidéken, több mint 10 fiatal meghalt

Több mint 10 fiatal életét vesztette egy balesetben Szlovákiában, a nyitrai járásban szerdán délután.

Tűzoltósági információk szerint a balesetnek 12 halálos áldozata van, további 15-en pedig megsérültek. Információk szerint a Nyitráról Zsérére (Žirany) tartó menetrend szerinti busszal történt a baleset, egy szemtanú szerint a busz Nyitráról Gímesre tartott, majd onnan tovább Aranyosmarótra.

A halottak és sérültek száma várhatóan még növekedni fog, mivel többen beszorultak a járműbe.

Megközelítőleg 30 tűzoltó végzi a műszaki mentést, a helyszínre két mentőhelikoptert riasztottak. A helyszínelés idejére az érintett szakaszt lezárták.

A mentést nehezíti a rossz időjárás, ezért a mentőszolgálatok sátrat állítottak fel a sérültek ellátására – írta be a Paraméter.

A baleset helyszínére ment Denisa Saková belügy-, Andrea Kalavská egészségügyi, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter, Pavol Nereča országos tűzoltókapitány és Miroslav Michalčík nyitrai kerületi tűzoltókapitány is. Egy nappal korábban hazatér ciprusi szolgálati útjáról a baleset miatt Peter Pellegrini miniszterelnök is. Azt üzente, ő adta utasítába, hogy a mentést a belügy- és az egészségügyi miniszter koordinálja. Kifejezte őszinte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak.

Forrás: Parameter/Tvnoviny.sk/Denník N/TASR

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 17:00, kedd | Külföld

Bubópestises eset miatt óvintézkedéseket vezettek be Észak-Kínában

Óvintézkedéseket vezettek be az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Területen, miután a hétvégén egy bubópestis-fertőzöttet azonosítottak - számolt be oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

2020. Július 07. 14:12, kedd | Külföld

A rendőrségi költségvetés csökkentése közben New Yorkban és Chicagóban elszabadult a fegyveres erőszak

New Yorkban és Chicagóban elszabadult a fegyveres erőszak, miközben a rendőrség költségvetésének csökkentésére készülnek mindkét városban.

2020. Július 07. 12:08, kedd | Külföld

Külföldi diákok nem tanulhatnak tovább olyan amerikai egyetemen, ahol csak online oktatás folyik

Külföldi diákok az ősztől nem tanulhatnak tovább olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus-járvány miatt csak online oktatás folyik;

2020. Július 07. 10:04, kedd | Külföld

Kaliforniában hétfőn több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak

Kaliforniában hétfőn, egyetlen nap alatt több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak - jelentette a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem friss adataira hivatkozva az amerikai közszolgálati rádió (NPR) hétfő este.