Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2019. November 13. 16:39, szerda | Külföld

Súlyos buszbaleset a Felvidéken, több mint 10 fiatal meghalt

Súlyos buszbaleset a Felvidéken, több mint 10 fiatal meghalt

Több mint 10 fiatal életét vesztette egy balesetben Szlovákiában, a nyitrai járásban szerdán délután.

Tűzoltósági információk szerint a balesetnek 12 halálos áldozata van, további 15-en pedig megsérültek. Információk szerint a Nyitráról Zsérére (Žirany) tartó menetrend szerinti busszal történt a baleset, egy szemtanú szerint a busz Nyitráról Gímesre tartott, majd onnan tovább Aranyosmarótra.

A halottak és sérültek száma várhatóan még növekedni fog, mivel többen beszorultak a járműbe.

Megközelítőleg 30 tűzoltó végzi a műszaki mentést, a helyszínre két mentőhelikoptert riasztottak. A helyszínelés idejére az érintett szakaszt lezárták.

A mentést nehezíti a rossz időjárás, ezért a mentőszolgálatok sátrat állítottak fel a sérültek ellátására – írta be a Paraméter.

A baleset helyszínére ment Denisa Saková belügy-, Andrea Kalavská egészségügyi, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter, Pavol Nereča országos tűzoltókapitány és Miroslav Michalčík nyitrai kerületi tűzoltókapitány is. Egy nappal korábban hazatér ciprusi szolgálati útjáról a baleset miatt Peter Pellegrini miniszterelnök is. Azt üzente, ő adta utasítába, hogy a mentést a belügy- és az egészségügyi miniszter koordinálja. Kifejezte őszinte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak.

Forrás: Parameter/Tvnoviny.sk/Denník N/TASR

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 08. 05:00, vasárnap | Külföld

Halálos tűz ütött ki egy odesszai iskolában

Újabb két holttestet találtak a mentést végzők szombaton a romok között, így hétre emelkedett az odesszai gazdasági, jogi és vendéglátóipari szakközépiskolában szerdán kitört tűz halálos áldozatainak száma

2019. December 07. 16:31, szombat | Külföld

Rendkívül gyorsan fogy az oxigén az óceánokból a felmelegedés miatt

Rendkívül gyorsan fogy az oxigén az óceánokból a felmelegedés miatt, szaporodnak a \"halálzónák\" - állapította meg a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) friss jelentése, a téma eddigi legátfogóbb kutatása.

2019. December 07. 05:00, szombat | Külföld

Hatórányi szívmegállás után hoztak vissza az életbe egy nőt Barcelonában

Hatórányi szívmegállás után hoztak vissza az életbe egy nőt a barcelonai Vall d'Hebron kórház orvosai egy speciális, úgynevezett műtüdős kezelésnek köszönhetően.

2019. December 06. 16:51, péntek | Külföld

Legalább öt ember életét vesztette egy gázrobbanásban Eperjesen

Rendkívül erős gázrobbanás történt péntek délben egy 12 emeletes lakóház felső részében a kelet-szlovákiai Eperjesen, öt ember meghalt - jelentette a TASR közszolgálati szlovák hírügynökség.