Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 13. 16:39, szerda | Külföld

Súlyos buszbaleset a Felvidéken, több mint 10 fiatal meghalt

Súlyos buszbaleset a Felvidéken, több mint 10 fiatal meghalt

Több mint 10 fiatal életét vesztette egy balesetben Szlovákiában, a nyitrai járásban szerdán délután.

Tűzoltósági információk szerint a balesetnek 12 halálos áldozata van, további 15-en pedig megsérültek. Információk szerint a Nyitráról Zsérére (Žirany) tartó menetrend szerinti busszal történt a baleset, egy szemtanú szerint a busz Nyitráról Gímesre tartott, majd onnan tovább Aranyosmarótra.

A halottak és sérültek száma várhatóan még növekedni fog, mivel többen beszorultak a járműbe.

Megközelítőleg 30 tűzoltó végzi a műszaki mentést, a helyszínre két mentőhelikoptert riasztottak. A helyszínelés idejére az érintett szakaszt lezárták.

A mentést nehezíti a rossz időjárás, ezért a mentőszolgálatok sátrat állítottak fel a sérültek ellátására – írta be a Paraméter.

A baleset helyszínére ment Denisa Saková belügy-, Andrea Kalavská egészségügyi, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter, Pavol Nereča országos tűzoltókapitány és Miroslav Michalčík nyitrai kerületi tűzoltókapitány is. Egy nappal korábban hazatér ciprusi szolgálati útjáról a baleset miatt Peter Pellegrini miniszterelnök is. Azt üzente, ő adta utasítába, hogy a mentést a belügy- és az egészségügyi miniszter koordinálja. Kifejezte őszinte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak.

Forrás: Parameter/Tvnoviny.sk/Denník N/TASR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).