Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2012. Október 14. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti

Súlyos közlekedési baleset Arad megyében - hét halott

Súlyos közlekedési baleset Arad megyében - hét halott

Hét ember meghalt kettő pedig megsérült abban a közúti balesetben, amely a romániai Lippa közelében, a Dévát Araddal összekötő, a magyar határ felé vezető országúton történt szombat este.

Az áldozatok egy Fiat Ulysse típusú egyterű személygépkocsiban utaztak, amely - a helyszínelő rendőrök feltételezése szerint - megcsúszott a nedves úton és összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő nyergesvontatóval. Az ütközés következtében az utasok többsége kirepült a gépkocsiból. Heten azonnal meghaltak, egy súlyos sérültet helikopterrel szállítottak a temesvári egyetemi kórházba, egy könnyű sérültet pedig mentőautóval vittek Aradra.
Az olasz rendszámú személygépkocsiban utazó áldozatok az Arad megyei közlekedésrendészet vezetője szerint valamennyien a Lippától tíz kilométernyire lévő Lippakeszi (Chesint) falu lakosai voltak és hazafele tartottak.
Lucian Dinita, a román közlekedésrendészet vezetője az egyik román hírtelevízióban elmondta, hogy a kocsiban hét személy számára volt kialakított ülőhely, de kilencen utaztak benne.
A DN-7-es országút a 4-es számú páneurópai közlekedési folyosó része, Románia legforgalmasabb (Nagylak-Arad-Déva-Nagyszeben-Pitesti-Bukarest) tranzit útvonala. A köznyelvben "halálútnak" emlegetett DN-7-es országutat tehermentesítő dél-erdélyi autópálya építését néhány éve kezdték el, és a tervek szerint 2020-ra fejezik be.
A baleset miatt két órán keresztül szünetelt a forgalom Lippa keleti bejáratánál és több kilométeres kocsisor alakult ki mindkét irányban. Helyi idő szerint 20.45-kor egy sávot megnyitottak, amelyen rendőri irányítás mellett váltakozó irányban áthaladhatnak a járművek.

Címkék: Baleset-közút

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 06:07, hétfő | Külföld

Befejeződött az első orosz koronavírus-vakcina tesztelése

Sikeresen befejezte az Ivan Szecsenov Orvostudományi Egyetem a Covid-19 vakcinájának önkénteseken való tesztelését

2020. Július 13. 05:00, hétfő | Külföld

Több mint egy hete nincs új fertőzés egy németországi tartományban

Rekordot állított fel a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia az új típusú koronavírus (SARS-COV-2) elleni védekezésben,

2020. Július 12. 11:49, vasárnap | Külföld

Új rekordot döntött a fertőzöttek száma Horvátországban

Ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma Horvátországban

2020. Július 12. 09:47, vasárnap | Külföld

Több mint 12,5 millióan fertőződtek meg világszerte

A világon 12 684 409 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 564 506, a gyógyultaké pedig 6 981 170 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi adatai szerint.