Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2010. Január 16. 07:43, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Súlyos döntést hoztak a ralin

Súlyos döntést hoztak a ralin

Bamako helyett a marokkói Agadírban ér véget az idei Budapest-Bamako-rali, a futam fenyegetettsége miatt - jelentette be pénteken Polgár András futamigazgató. Polgár András elmondta: a rali életében először súlyos döntést kellett hozniuk

A futam a marokkói szakasz végéig az előzetes tervek szerint halad, majd körversenyszerűen Agadírban ér véget. A bővített pálya megírására péntek hajnalban már elindult egy szervezői csapat. A futamigazgató a háttérről annyit mondott: a külügyminisztérium és más nemzetközi szervek többször is jelezték, hogy komoly fenyegetettségre kell számítani Mauritánia és Mali területén. Hozzátette: az emberélet a legfontosabb, ezért született meg a döntés. Az elmúlt időszakban egyébként több európai turistát is elraboltak a veszélyes térségben, de érkeztek hírek kivégzésekről is. A verseny résztvevőinek többsége egyébként megérti a döntést, de akadnak tiltakozó hangok is. A Független Hírügynökség úgy tudja, több csapat arra készül, hogy mégis nekivág az útnak a fekete kontinens Marokkótól délre eső részein. Polgár András felhívta a figyelmet, hogy ezt mindenki csak saját felelősségére teheti. Pócsik László, a futam asszisztenciáját ellátó Sandlander vezetője elmondta: a szervezők az egyetlen jó döntést hozták, amit lehetett. A Dakart többször is eredményesen megjárt szakember arról is beszélt: a gépátvételen egyre jobban felkészített autókkal jelennek meg a versenyzők. Mindössze nyolc járművet kellett visszautasítaniuk, ebből hat később visszatért és megfelelt a követelményeknek. A Bamako humanitárius részével foglalkozó Afrikai-Magyar Egyesület a tervek szerint leviszi az összegyűjtött adományokat Mali fővárosáig, de a kamiont végig katonai konvoj kíséri. A Budapest-Bamako-rali egyébként ötödik alkalommal rajtol el szombaton reggel a Hősök teréről. A megmérettetésen több mint félezer induló lesz, akiknek jelentős része külföldi állampolgár.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 09. 14:48, péntek | Sport

Tervünk az, hogy vasárnap este célba érjünk!

Beszélgetés Andrással 2021 első Rallye2-es versenye előtt.

2021. Április 03. 14:13, szombat | Sport

Teszt a lelke mindennek!

Villáminterjú Ifj. Szőke András rallyversenyzővel a rábaringi tesztnap után.

2021. Március 31. 14:05, szerda | Sport

Csak a dizájn változott, a kitűzött célok nem!

Első futamgyőzelméért dolgozik Csomós Miklós és Nagy Attila.

2021. Március 22. 15:05, hétfő | Sport

Fucsovics újabb helyeket javított a világranglistáján

A múlt heti, dubaji tornán negyeddöntős Fucsovics Márton négy helyet javítva a 40. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.