Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2010. Január 16. 07:43, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Súlyos döntést hoztak a ralin

Súlyos döntést hoztak a ralin

Bamako helyett a marokkói Agadírban ér véget az idei Budapest-Bamako-rali, a futam fenyegetettsége miatt - jelentette be pénteken Polgár András futamigazgató. Polgár András elmondta: a rali életében először súlyos döntést kellett hozniuk

A futam a marokkói szakasz végéig az előzetes tervek szerint halad, majd körversenyszerűen Agadírban ér véget. A bővített pálya megírására péntek hajnalban már elindult egy szervezői csapat. A futamigazgató a háttérről annyit mondott: a külügyminisztérium és más nemzetközi szervek többször is jelezték, hogy komoly fenyegetettségre kell számítani Mauritánia és Mali területén. Hozzátette: az emberélet a legfontosabb, ezért született meg a döntés. Az elmúlt időszakban egyébként több európai turistát is elraboltak a veszélyes térségben, de érkeztek hírek kivégzésekről is. A verseny résztvevőinek többsége egyébként megérti a döntést, de akadnak tiltakozó hangok is. A Független Hírügynökség úgy tudja, több csapat arra készül, hogy mégis nekivág az útnak a fekete kontinens Marokkótól délre eső részein. Polgár András felhívta a figyelmet, hogy ezt mindenki csak saját felelősségére teheti. Pócsik László, a futam asszisztenciáját ellátó Sandlander vezetője elmondta: a szervezők az egyetlen jó döntést hozták, amit lehetett. A Dakart többször is eredményesen megjárt szakember arról is beszélt: a gépátvételen egyre jobban felkészített autókkal jelennek meg a versenyzők. Mindössze nyolc járművet kellett visszautasítaniuk, ebből hat később visszatért és megfelelt a követelményeknek. A Bamako humanitárius részével foglalkozó Afrikai-Magyar Egyesület a tervek szerint leviszi az összegyűjtött adományokat Mali fővárosáig, de a kamiont végig katonai konvoj kíséri. A Budapest-Bamako-rali egyébként ötödik alkalommal rajtol el szombaton reggel a Hősök teréről. A megmérettetésen több mint félezer induló lesz, akiknek jelentős része külföldi állampolgár.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 24. 15:08, szerda | Sport

EVO-val a Mikulás Ralin!

Két ismerős gyors vár Csabira és Zolira a murva ralin, amin ötször mehetnek rajta végig.

2021. November 23. 15:10, kedd | Sport

A FIFA közölte az Év játékosa-díj szűkített listáját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn nyilvánosságra hozta annak a 11 férfi labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül majd a 2021-es győztes.

2021. November 23. 09:05, kedd | Sport

Erősport: 14 év munka van ebben – Juhász Péter a tengerentúlon bizonyíthatott

A „mádi kolosszus” újabb egyéni rekordokat állított fel, de az amerikai élmezőny ezúttal még messze volt.

2021. November 22. 17:24, hétfő | Sport

Közös jövőben gondolkodik a Prémium Média és a UNI Győr ETO HC

Szponzori megállapodást kötött egymással az UNI Győr ETO HC és a Prémium Média & Sport Management Zrt. – a felek pedig később még szorosabbra is fűzhetik kapcsolatukat.