Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. November 24. 14:53, szerda | Bulvár
Forrás: STOP

Súlyos milliárdokat bukhat az RTL - a médiahatóság nem kegyelmez

Súlyos milliárdokat bukhat az RTL - a médiahatóság nem kegyelmez

Fél napos elsötétítés és milliárdos veszteség várhat az RTL Klubra. A nézők ugyanis máris fellázadtak, és bepanaszolták a ValóVilágot a médiahatóságnál. A testület ráadásul gyorsított eljárásban vizsgálja ki az ügyet.

Akár milliárdos veszteséget is jelenthet az RTL Klub számára Benkő Dániel villabeli meztelenkedése és a villában elhangzó szexuális utalások. Az ORTT utódjához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) már hat állampolgári panasz érkezett. Ezek többsége a vetkőző lantművészt, mások Stohl András újbóli megjelenését kifogásolják. Utóbbival nem tud mit kezdeni a médiahatóság, a szexuális tartalom azonban komoly büntetéseket vonhat maga után.

Mint azt a Napi Ász megtudta, a hatóság gyorsított eljárásban vizsgálja az ügyet, ami azt jelenti, hogy jövő héten a tanács elé kerülhetnek a panaszok, elrendelhetik a műsor vizsgálatát, s kiszabhatják a szankciókat. Ez lehet pénzbüntetés, de elsötétítés is, hiszen a médiatörvény az utóbbit is engedi.

A büntetést azonban nemcsak a korábbi törvénysértések, de az RTL Klub által elfogadott etikai kódex is súlyosbíthatja. Ez 12-es karikát irányoz elő saját műsorának, ami a médiatörvény szerint nem tartalmazhatna szexuális tartalmat és erotikus képsorokat, pedig ezekben bővelkedik a ValóVilág. A panaszok előirányozzák a vizsgálatot, a szankció pedig fél napos elsötétítést is hozhat.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója nem tartja aggályosnak a bejelentéseket.

"Az etikai kódex szerint járunk el, tehát törekszünk arra az élő részekkel kapcsolatban, hogy semmi kifogásolható ne kerüljön adásba. Benkő meztelenkedését szinte csak egy másodpercig mutatta a kamera, és azonnal elkapcsoltunk. Bár 12-es karikával sugározzuk a műsort, nem hiszem, hogy az elhanyagolható, hogy 23 óra 20 perckor került mindez adásba. Megmondom őszintén: nem gondolom, hogy egy felnőtt ember, aki tudja, hogy élő adásról van szó, öt percen belül leveti az összes ruháját" - céloz a programigazgató Benkő mutatványára. Kolosi azt is közölte, hogy a másnapi összefoglalóban már kikockázták a "lényeget".

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.