Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 26. 15:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Súlyosbítanák a tavalyi érettségit kiszivárogtató férfi büntetését

Súlyosbítanák a tavalyi érettségit kiszivárogtató férfi büntetését

Súlyosabb büntetést indítványozott a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a tavalyi írásbeli érettségi vizsga feladatait kiszivárogtató nyomdai alkalmazott ellen – tájékoztatta Lőrinczy György sajtószóvivő szerdán az MTI-t.

A férfit minősített adattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék, s ezért négy hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta. Emellett két évre eltiltotta a nyomdai gépmester foglalkozástól.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a 2019. évi középszintű írásbeli érettségi vizsga feladatsorainak nyomtatását végző lajosmizsei nyomdában részt vett – a vizsgák megkezdéséig korlátozott terjesztésűnek minősülő – feladatsorok nyomtatásában, melynek során a kinyomtatott magyar és matematika feladatsorok egy-egy részét, valamint a teljes történelem feladatsor egy példányát az érettségi vizsgákat megelőzően jogosulatlanul magához vette, és a családtagján, ismerősén keresztül eljuttatta az érettségiző diákokhoz.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, azonban a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés aránytalanul enyhe, a terhelttel szemben az irányadó középmértéket meghaladó – végrehajtásában felfüggesztett – szabadságvesztés kiszabása indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.