Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2022. Október 26. 12:32, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészség

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Felfüggesztet börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki késsel támadt munkáltatójára. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

A Fővárosi Főügyészség 2021 őszén emelt vádat egy akkor 42 éves férfi ellen, emberölés kísérlete és súlyos testi sértés elkövetése miatt. Az elkövető 2020 januárjában munkáltatója csepeli telephelyén az általa vezetett tehergépjármű miatt szóváltásba keveredett a sértettel. Ennek során egy 13,5 cm pengehosszúságú kést vett elő és azzal munkáltatója nyaka felé szúrt. A támadást annak jelenlévő fia ráfogással hárította el, aki bal keze érzékkieséssel járó, maradandó fogyatékosságát szenvedte el ennek következtében. A mentőket a telephely biztonsági őre riasztotta, a támadót a kiérkező rendőrök elfogták.

A Fővárosi Törvényszék 2022. augusztus 30-án kihirdetett ítéletével a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és maradandó fogyatékosságot eredményező testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és halmazati büntetésül 1 év és 9 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés, emberölés bűntette kísérletének megállapításáért, valamint végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával a fellebbezést fenntartotta, mert a nyakra irányuló késszúrás alkalmas volt a sértett életének kioltására, amellyel az elkövetőnek a támadásakor számolnia kellett.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 14:51, péntek | Belföld

Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból

Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket.

2023. Június 02. 13:49, péntek | Belföld

Megelőzte a nő, nem bírta elviselni. Többször is böntetőfékezett előtte

Megelőzte a nő, ezt nem bírta elviselni a vádlott férfi és négyszer is meg akarta leckéztetni, büntetőfékezéssel.

2023. Június 02. 11:25, péntek | Belföld

Nem lesz idén repülőnap Kecskeméten

Hazánk biztonsága érdekében a katonaszakmai feladatok élveznek előnyt - írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

2023. Június 02. 09:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: közel az idő, amikor Európában igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak

Közel az idő, amikor az európai vezetők igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak - hangsúlyozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök.