Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2013. Január 28. 11:34, hétfő | Bulvár
Forrás: mno.hu

Svájci állampolgár lett a rocknagymama

Svájci állampolgár lett a rocknagymama

Svájci állampolgárságot kap Tina Turner amerikai popdíva, aki az 1990-es évek közepén költözött az alpesi országba.

„Boldog vagyok, otthon érzem magam Svájcban. Nem is tudok jobb helyet elképzelni, ahol élhetnék” – nyilatkozta az énekesnő a Blick című svájci lap pénteki számában. A Zürichsee-Zeitung értesülése szerint a díva már letette a vizsgát a helyi állampolgári ismeretekből.

Az Anna Mae Bullock néven született 73 éves énekesnő a festői kisvárosban, Küsnachtban él, a Zürichi-tó partján. Mint fogalmazott, azért szereti az országot, mert garantálja a magánélet szentségét.

A sztár, akinek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Private Dancer, a Simply the Best, a What’s Love Got to Do With It?, 2008–2009-es turnéja után vonult vissza. Jelenleg a zürichi kanton zöld jelzésére vár, de a svájci állampolgársághoz a szövetségi hatóságok hozzájárulása is szükséges. Fél éven belül kaphatja meg az állampolgárságot.

Szóvivője elmondta, hogy az énekesnő rendezni szeretné státusát, és ha megkapja a svájci útlevelet, a Blick szerint visszaadja amerikai állampolgárságát. Erre azonban semmi sem kötelezi, a svájci törvények értelmében ugyanis több útlevele is lehet.

Az énekesnő állítólag azért költözött annak idején Svájcba – azóta megtanult németül is –, mert élettársát, Erwin Bachot, egy német lemezcég vezetőjét oda helyezték át.

Címkék: svájc, Tina Turner

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 13:01, csütörtök | Bulvár

Debütál a Tőrbe ejtve folytatása

A Tőrbe ejtve című, Daniel Craig főszereplésével forgatott krimi folytatása a szeptemberi Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütál.

2022. Június 27. 15:07, hétfő | Bulvár

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Superfight Series Hungary-t

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Superfight Series Hungary-t, melynek második alkalommal adott otthont a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok.

2022. Június 24. 16:04, péntek | Bulvár

Szuper gyermeknap volt Szolnokon a Prémium Médiaválogatottal

Május 29-én Szolnokon a Tiszaligetbe várták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hogy színes programokkal ünnepeljék meg a kicsiket.

2022. Június 22. 17:05, szerda | Bulvár

Életműdíjat kap Matt Dillon Locarnóban

Életműdíjat kap Matt Dillon amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró az augusztusi Locarnói Filmfesztiválon - írta a Variety.com.