Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2010. Augusztus 01. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Szabad pálinkafőzés és illetékmentes öröklés

Szabad pálinkafőzés és illetékmentes öröklés

Változik a jövedéki törvény, valamint az illetéktörvény augusztus elsejétől. A kormány emellett átvállalja augusztus 1-től a vendéglátósoktól és a kereskedelmi vállalkozóktól a televíziók üzemben tartási díját.

Az augusztus 1-től hatályba lépő módosított jövedéki törvény lehetővé teszi a kistermelők számára, hogy saját gyümölcsből legálisan pálinkát állítsanak elő. A saját fogyasztásra szánt pálinkafőzés esetén 50 literig nem kell jövedéki adót fizetni, és a főzést nem kell sehol előre bejelenteni, illetve a pálinka előállításához használt készüléket 100 liter alatt nem kell engedélyeztetni.


Az illetéktörvény módosítása nyomán adómentes lesz a családon belüli gazdaságátadás is. Ez azt jelenti, hogy közeli hozzátartozóknál nem kell vagyonátruházási illetéket fizetni a termőföld, a tanya, illetve a mezőgazdasági termelőtevékenységhez szükséges művelés alól kivett terület, az építmény, valamint az ingóságok tulajdonának, illetve vagyoni értékű jognak megszerzése kapcsán.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 10:09, péntek | Belföld

Egy éve történt a dunai tragédia, több megemlékezést tartanak Budapesten

Egy évvel ezelőtt, 2019. május 29-én történt a Hableány sétahajó tragédiája a Dunán, az évfordulón több megemlékezést is tartanak Budapesten.

2020. Május 29. 08:01, péntek | Belföld

A tej és a tejtermékek fogyasztását ösztönző kampány indult

Június közepéig tart az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tej- és tejtermékfogyasztást ösztönző kampánya,

2020. Május 29. 07:56, péntek | Belföld

1300-ra csökkent az aktív fertőzöttek száma, meghalt 8 beteg

Meghalt 8 krónikus beteg, és 25-tel, 3841-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu péntek reggel.

2020. Május 29. 07:03, péntek | Belföld

Ideiglenes járványügyi menetrendek lépnek életbe a regionális vasútvonalakon

Június 6-tól több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, a változások a vonaton utazók nagyjából 4 százalékát érintik