Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2010. Augusztus 01. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Szabad pálinkafőzés és illetékmentes öröklés

Szabad pálinkafőzés és illetékmentes öröklés

Változik a jövedéki törvény, valamint az illetéktörvény augusztus elsejétől. A kormány emellett átvállalja augusztus 1-től a vendéglátósoktól és a kereskedelmi vállalkozóktól a televíziók üzemben tartási díját.

Az augusztus 1-től hatályba lépő módosított jövedéki törvény lehetővé teszi a kistermelők számára, hogy saját gyümölcsből legálisan pálinkát állítsanak elő. A saját fogyasztásra szánt pálinkafőzés esetén 50 literig nem kell jövedéki adót fizetni, és a főzést nem kell sehol előre bejelenteni, illetve a pálinka előállításához használt készüléket 100 liter alatt nem kell engedélyeztetni.


Az illetéktörvény módosítása nyomán adómentes lesz a családon belüli gazdaságátadás is. Ez azt jelenti, hogy közeli hozzátartozóknál nem kell vagyonátruházási illetéket fizetni a termőföld, a tanya, illetve a mezőgazdasági termelőtevékenységhez szükséges művelés alól kivett terület, az építmény, valamint az ingóságok tulajdonának, illetve vagyoni értékű jognak megszerzése kapcsán.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 18:09, hétfő | Belföld

Elkezdődött a madáretetési szezon

Az első fagyok beköszöntével elkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

2020. November 23. 17:09, hétfő | Belföld

Már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak

A felhívás óta már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 csatornán.

2020. November 23. 14:07, hétfő | Belföld

Egyszerűbbé és olcsóbbá válhat a pénzügyek intézése

A Gazdaságvédelmi operatív törzs javaslatai alapján egyszerűbbé és olcsóbbá válhat a pénzügyek intézése - mondta hétfőn a pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

2020. November 23. 13:07, hétfő | Belföld

Már több oltóanyag is az engedélyeztetés harmadik fázisában jár

Már több koronavírus elleni vakcina is az engedélyeztetési folyamat harmadik, vagyis a tömeges tesztelés fázisában jár a világban