Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2010. Augusztus 01. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Szabad pálinkafőzés és illetékmentes öröklés

Szabad pálinkafőzés és illetékmentes öröklés

Változik a jövedéki törvény, valamint az illetéktörvény augusztus elsejétől. A kormány emellett átvállalja augusztus 1-től a vendéglátósoktól és a kereskedelmi vállalkozóktól a televíziók üzemben tartási díját.

Az augusztus 1-től hatályba lépő módosított jövedéki törvény lehetővé teszi a kistermelők számára, hogy saját gyümölcsből legálisan pálinkát állítsanak elő. A saját fogyasztásra szánt pálinkafőzés esetén 50 literig nem kell jövedéki adót fizetni, és a főzést nem kell sehol előre bejelenteni, illetve a pálinka előállításához használt készüléket 100 liter alatt nem kell engedélyeztetni.


Az illetéktörvény módosítása nyomán adómentes lesz a családon belüli gazdaságátadás is. Ez azt jelenti, hogy közeli hozzátartozóknál nem kell vagyonátruházási illetéket fizetni a termőföld, a tanya, illetve a mezőgazdasági termelőtevékenységhez szükséges művelés alól kivett terület, az építmény, valamint az ingóságok tulajdonának, illetve vagyoni értékű jognak megszerzése kapcsán.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 18:01, szerda | Belföld

Az országfásítási program célja Magyarország erdős, fás felületeinek növelése

Magyarország erdős, fás felületeinek erőteljesebb növelése érdekében indította el az Agrárminisztérium az Országfásítási programot - közölte a tárca parlamenti államtitkára szerdán Szolnokon.

2019. November 13. 17:00, szerda | Belföld

Új módszerrel adóztatnák az online cégeket

Bemutatta a digitalizált gazdaság adózási kihívásaira választ adó tervezetét az OECD, a nemzetközi törekvések alapvető célja,

2019. November 13. 16:00, szerda | Belföld

Ipari hasznosulása is van az első magyar műholdnak

Magyarország nemcsak képes önállóan megépíteni egy teljes műholdat, hanem annak ipari hasznosulását is meg tudja találni

2019. November 13. 14:00, szerda | Belföld

Több száz új buszt vásárol húszmilliárd forintért a Volánbusz

Több mint 20 milliárd forint értékben 352 új autóbusz megvásárlásáról kötött szerződést a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. – közölte a Volánbusz szerdán az MTI-vel.