Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 25. 08:00, kedd | Helyi sport
Forrás: Pozsgai Kitti/www.boxingone.com

Szabadkai győzelem a B1 nyitányon

Szabadkai győzelem a B1 nyitányon

Szombat este a vajdasági Szabadkán megkezdődött a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság 2012-2013 –as szezonja. A nyitómeccsen a Spartak Subotica Wolves és a győri Patent Gladiators csapott össze.

A szerb szervezők az új idényre új „otthont” találtak csapatuknak, s feladva a sportcsarnok „kényelmét”, az elegáns Galleria Hotel fedett bevásárló udvarában állították fel a BoxingONE-ringet. A hatalmas alapterületű és belmagasságú helyszín kifejezetten ideális választás volt a rendezők részéről.

A Wolves-Gladiators összecsapás azon találkozók egyike volt, ahol a csapatvezetőknek sikerült egyeztetni a párharcokról, így a B1-ben megszokott hét súlycsoport helyett csak 6-ban rendeztek meccseket. Szombaton a középsúly kimaradt, helyette két könnyűsúlyú (60 kg) mérkőzés került programba, az egyik junior korcsoportban.

Nagy Zoltán a kiskunfélegyházi Horváth Richárdnak szavazott bizalmat a fent említett korosztályos mérkőzésen. A kiskunfélegyházi fiatalember nemrég bronzérmet szerzett az Ahmet Cömert Emlékversenyen, s Szabadkán sem vallott szégyent a szerb ökölvívás egyik legnagyobb tehetsége, Sabo Florian ellen. A kemény, változatos mérkőzésen Sabo kicsit pontosabb volt, így a „Wolves” megérdemelten szerezte meg a vezetést. (2:0) Az elit kategória 56 kilós mérkőzése érdekes volt, hiszen a szabadkaiakat az a Vanja Bacic képviselte, akit Horváth Richárd legyőzött az Ahmet Cömert Emlékversenyen, ám most nem ő, hanem a győri nevelésű Pál Ádám volt az ellenfele. Pál nem küzdött rosszul, sőt, a második kör elején remekül elkapta a fonalat, hátrálásra kényszerítve ellenfelét. Azonban összességében az olimpiai kvalifikációs versenyen is szereplő szerb bunyós egyértelmű sikert aratott, a nagyot küzdő Pálra a harmadik körben egyszer számolni is kellett. (4:0)

Könnyűsúlyban a kiskunhalasi Babos László képviselte a szabadkai csapatot, míg a „Gladiátorokat” Sinkó Zoltán. Nagyszerű párharc volt a 60 kilós mérkőzés, Sinkó fokozatosan növelte fölényét, amely a harmadik menet elején csúcsosodott ki. Babos ekkor számos nagy pofont benyelt, több át is szaladt rajt. Sinkó sima győzelmet aratott. (4:2) 64 kilóban a romániai születésű Nyéki Georgie a „dzsóker” jellel nevezett Stankovic Branimir ellen csapott össze. A két bunyós igazi háborút vívott a ringben, szoros volt a küzdelem, de úgy tűnt, hogy a győri versenyző jött ki jobban az adok-kapokból. A végére Stankovic fáradt el jobban, azonban Nyéki ezt nem tudta folyamatos nyomással kihasználni. A meccs eredménye döntetlen lett. (5:3) Hasonlóan szikrázó volt a Zámbó Dániel – Memetovic Denis mérkőzés is, ám itt a szerb bokszoló kezdett jobban, amit győri bunyós a küzdelem végéig már nem tudott egalizálni. (7:3)

81 kilóban Lányi Vitalij (Győr) és Uveric Nemanja (Szabadka) csapott össze. A nem túl látványos mérkőzésen Lányi volt a főlényben, ellenfele egy-egy ütésváltás végén szinte menekülőre fogta. Kevés tiszta találat volt, az is inkább magyar oldalon. Ezért kissé csalódás volt a győrieknek, hogy a pontozók döntetlennek ítélték a párharcot. (8:4) A nemrég a Rába-partjára igazolt nehézsúlyú klasszisnak, Darmos Józsefnek nem kellett mindent kiadnia magából, hogy meggyőzően legyőzze Maukovic Petar-t, s ezzel megszerezze csapatának a három pontot. (8:7)

Az eredmények mérkőzésről mérkőzésre

60 kg junior: Horváth Richárd – Sabo Florian 0:2

56 kg: Pál Ádám – Bacic Vanja 0:2

60 kg: Sinkó Zoltán – Babos László 2:0

64 kg: Nyéki Georgie – *Stankovic Branimir 1:1

69 kg: Zámbó Dániel – Memetovic Denis 0:2

81 kg: Lányi Vitalij – Uveric Nemanja 1:1

91 kg: *Darmos József – Maukovic Petar 3:0

A kiélezett BoxingONE Championship mérkőzést 8:7 arányban a hazai alakulat nyerte meg. Hozzá kell tenni, hogy minden mérkőzés jó küzdelmet hozott, s nem volt olyan találkozó, amely kilógott volna a remekül megszervezett rendezvény programjából.

A B1 liga hivatalos weboldala a www.boxingone.comcímen érhető el, ahol a friss hírek mellett versenynaptár, televíziós program, exkluzív videók, fotógaléria, valamint aktuális tabella is várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás barátait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -