Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 10. 19:20, szerda | Helyi

Szabó Béla győri fotóművész Rómer Flóris nyomában járt

Szabó Béla győri fotóművész Rómer Flóris nyomában járt

A Bakony - Rómer Flóris nyomában fényképezőgéppel címmel Szabó Béla fotóművész tartott vetítéses előadást a Kisfaludy Károly Könyvtárban, szerdán.

A bencés szerzetes, Rómer Flóris annak idején átbarangolta a Bakonyt, és elkészítette első tudományos leírását A Bakony – Természetrajzi és régészeti vázlatok címmel, amely Győrben jelent meg.

A könyv nyomán Szabó Béla fotóművész végigjárta azt az utat, amit egykoron,1859-ben a tudós szerzetes.

Ő a XXI. századi ember szemével nézte, mit látni most, mi maradt, mi tűnt el, és mi az, amit Rómer még nem láthatott. Fényképezőgéppel fedezte fel a tájat, járta a Bakony útjait, településeit, ösvényeit.

A négy évig tartó munkából könyv született, a mostani előadáson pedig a felfedező út részleteiről hallhatnak az érdeklődők és láthatnak képeket.

A hallgatóság Rómer Flóris életőből is kapott információkat a fotóművésztől.

Szabó Béla fotóművész következő vetítéses előadása 2018.február 7-én 17 órától lesz, ugyanitt a Kisfaludy Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermébe, amikor Dél-Csehországba kalauzolja képeivel a közönségét.

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.