Városlista
2021. december 9, csütörtök - Natália

Hírek

2019. Április 25. 12:12, csütörtök | Bulvár

Szabó Győző drogvallomásából készít filmet a Balázs Béla-díjas filmrendező

Szabó Győző drogvallomásából készít filmet a Balázs Béla-díjas filmrendező

Újabb gyártási támogatásokról döntött a Filmalap: Herendi Gábor a Toxikomá-ból, Szabó Győző önéletrajzi könyvéből forgatja új filmjét.

Az elsőfilmes Badits Ákos Űrpiknik címmel készülő sci-fi vígjátéka főszerepeit Walters Lili, Takács Zalán és Zalatnay Sarolta játssza.

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 370 millió forint támogatást szavazott meg Herendi Gábor (Valami Amerika, Magyar Vándor, Kincsem) új filmjére, mely Szabó Győző önéletrajzi könyvéből, a Toxikoma: Tíz év drogvallomásai-ból készül. A forgatókönyvet a 2012-ben megjelent regény alapján Gergely Dorka és Bárány Márton írta. Az operatőr Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis, Liza, a rókatündér) lesz.
A Toxikomá-ban, melynek forgatása július elején kezdődik, Szabó Győzőt Molnár Áron és dr. Csernus Imrét Bányai Kelemen Barna alakítja. Illés Gabi, Herendi Gábor és Nagy Mónika a Toxikoma producerei.

Űrpiknik címmel a Filmalap 81 millió forintos támogatásával kezdi forgatni első mozifilmjét Badits Ákos július közepén. A Walters Lili, Takács Zoltán és Zalatnay Sarolta főszereplésével készülő film egy olyan sci-fi elemekkel átszőtt drámai vígjáték lesz, amely egy magát kevésre tartó űrlény és egy problémás egyetemista lány egyetlen éjszakáját meséli el Budapesten. Az Űrpiknik forgatókönyvét Badits Ákos Benedek Ágotával közösen jegyzi, az operatőr Balázs István Balázs lesz, a látványtervező Tasnádi Zsófi, a jelmeztervező Sinkovics Judit, a zeneszerző Seres Bálint, a vágó Bacskai Brigitta.
A forgatás a főváros olyan helyszínein lesz, mint a Citadella, a 120 éves és nemrég újjáépített Északi összekötő vasúti híd vagy a Vasas székház.
Az Űrpiknik a Proton Cinema gyártásában készül, producerei Petrányi Viktória és Ligosztájeva Annamária.
A fiatal rendező, Badits Ákos Boglárka című diplomafilmjével hívta fel magára a figyelmet. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott 2014-ben, generációja egyik legizgalmasabb képviselője, eddigi rövidfilmjeiben a műfaji filmek szabályait felhasználva épített sajátos és különös világot.

A Filmszakmai Döntőbizottság forgatókönyv-fejlesztési támogatást szavazott meg Milorad Krstic MouMoush, Gesztesi Máté Két életem, két halálom, Szabó Róbert Csaba Kháron gyermekei, Dési András A móri ügy és Kis-Szabó Márk Klampár, a fenegyerek című forgatókönyveire, utóbbi a kétszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok magyar asztaliteniszező életét dolgozza fel. A Klampár forgatókönyv-fejlesztés indulásának külön aktualitást ad, hogy ezen a héten Budapest az Asztalitenisz Világbajnokság házigazdája, és Klampár Tibor a magyar asztalitenisz sportág élő legendája.

Forrás: origo.hu

Kép: meglepetes.hu; rukkola.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 17:02, kedd | Bulvár

Tizenöt kisbolygót neveztek el magyar személyiségekről

Tizenöt kisbolygót neveztek el magyar személyiségekről, csillagászokról, fizikusokról és más tudományágak művelőiről, köztük Karikó Katalinról

2021. December 06. 14:06, hétfő | Bulvár

Koronavírussal fertőződtek meg egy állatkert vízilovai

Koronavírusos az antwerpeni állatkert két vízilova. Az állatok jól vannak, csak az orruk folyik, jelenleg karanténban vannak - írja a BBC hírportálja.

2021. December 05. 07:00, vasárnap | Bulvár

Könyv jelent meg a sakkszövetség száz évéről

Bemutatták A magyar sakk arcképcsarnoka, Százéves a Magyar Sakkszövetség című könyvet, amely az 1921-ben alapított Magyar Sakkszövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából készült.

2021. December 03. 12:08, péntek | Bulvár

Másodfokon is pert nyert Meghan hercegnő

Másodfokon is megnyerte csütörtökön Meghan sussexi hercegnő a Mail on Sunday elleni sajtóperét.