Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 30. 07:05, csütörtök | Bulvár

Szabó István és Cserhalmi György is életműdíjat kapnak a Magyar Mozgókép Szemlén

Szabó István és Cserhalmi György is életműdíjat kapnak a Magyar Mozgókép Szemlén

Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Pécsi Ildikó színészek és Szabó István rendező pályáját életműdíjjal jutalmazza a Magyar Filmakadémia Egyesület

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával február 26. és 29. között a Corvin moziban rendezi meg a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A Magyar Filmdíjra nominált alkotások mellett kísérő programként idén először népszerű magyar online csatornák alkotásaiból készült válogatást is láthat a közönség.

Az idei szemlére péntekig regisztrálhatják alkotásukat a filmesek hat kategóriában – játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film, televíziós sorozat. A szemlére 2019. január 1. és 2019. december 31. között mozi és televízió forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehet nevezni. Egy jelentkező több alkotást is regisztrálhat.

Az ünnepélyes díjátadó a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén, február 28-án lesz a Pesti Vigadóban.

Forrás: hirado.hu

Kép: femina.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.