Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2012. Szeptember 18. 10:26, kedd | Belföld
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Szaffi, a vidrakislány

Szaffi, a vidrakislány

Idén is bekerült egy kölyökvidra a szegedi Vadaspark mentőközpontjába. Szaffit turisták találták Szentes közelében. Nem tudni, hogy elárvult, vagy csak elkódorgott.

A vadasparki mentőközpont gondozói már nem először találkoznak ilyen esettel, nagy tapasztalatuk van a vidrák felnevelésében és visszavadításában. Szaffi, a nőstény kisvidra szépen cseperedik új nevelőszülei gondozásában, sőt, most már elkezdett ismerkedni a mentőközpont épületének udvarával is. A virgonc kisvidrát tavasszal engedik vissza a természetbe, addig a mentőközpont lakója lesz.

Magyarország egyébként vidranagyhatalomnak számít Európában, miután a fajt kontinensünk számos országában kiirtották, vagy minimálisra csökkentették a számukat. Nemcsak értékes prémjéért vadásszák, hanem mert – főleg a halastavak környékén – kártevőnek tartják. Valóban nagyon hatékony halász, és igaz a vád, időnként több halat is elejt, mint amit meg tud enni. Ahogy mi, emberek is, csak mi talán még hatékonyabbak vagyunk nála…

Szegedi Vadaspark, Fotó: Endrédi Lajos

Címkék: szeged, vadaspark, vidra

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 11:50, szerda | Belföld

A balatoni vízeresztéssel egyidőben hajók kelnek át a Sió-csatornán

Két évig közlekedési zárlat lesz a vízszintszabályozó műtárgyak átépítése miatt.

2019. Október 23. 09:57, szerda | Belföld

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján szerda reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több helyen még mindig egészségtelen a levegő

Nyíregyházán és Szegeden továbbra is egészségtelen a levegő a magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden a Facebook-oldalán.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több mint 2 fokkal dőlt meg a napi melegrekord

Több mint 2 fokkal dőlt meg a melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.