Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 21. 12:25, szerda | PR
Forrás: InfoGyőr

Szájhigiénéről kicsit másképp...

Szájhigiénéről kicsit másképp...

Két fiatal fogorvos fogadott az Eudent patinás rendelőjében. Dr. Horváth Annával és Dr. Szőcs Andrással egy interjút beszéltem meg, helyette teljes körű szájhigiénés ellátásban részesítettek.

Kellemes hangulatú kis szobában, a fehér és a modern zöld színek ötvözetében csöppnyi félelmet sem éreztem, pedig hangsúlyozták, ez az egyetlen olyan kezelés, amely érzéstelenítés nélkül zajlik. De mit kapok cserébe? Plakk és fogkőmentes fogakat. Miért is van szükség erre a kezelésre? Egy rossz fogat is csak azután lehet betömni, ha kellőképpen megtisztították. A fogkő a fogainkra rakódott lepedékből alakul ki olyan helyeken, ahol vagy nem tisztítjuk kellőképpen a fogat, vagy nehézkesen érjük el. Ez a káros baktériumok melegágya. Ha a kezelést igénybe vesszük, visszaállítjuk a száj normális baktériumflóráját.

Eljárás

A kezelés a fogkő eltávolításával kezdődött, nem fájt. Aztán érdekes meggy ízű, majd sós anyagokat juttattak a fogaimra, azok közé. Olyan érzés volt, mint egy szájzuhany. Az ízek furcsasága volt talán az egyetlen olyan pontja a kezelésnek, amit kellemetlennek neveznék. Nem is arra figyeltem, hogy fáj-e valahol, hanem a hasznos tanácsokra, melyeket a kezelés időtartama alatt kaptam.

Helyes fogmosás

Hogyan és mivel mossuk a fogat? Az majdnem mindegy is, hogy mivel. A fluorid tartalmú fogkrémet nem kell száműzni, az jó a fogaknak, mint ahogy a gyógynövényes készítmények is. Ne ragadjunk le egy fajtánál, inkább váltakoztassuk a fogkrémeket- tanácsolják az Eudent fiatal doktorai. Használjunk szájvizet és fogselymet is. Ha fogkefét választunk, részesítsük előnyben a közepes sörtéjűt, valamint a kis fejűeket, mert azokkal jobban elérjük a problémás részeket. A helyes fogmosás már nehezebb téma. Hagyjuk ki a körkörös mozdulatokat, helyette mindig az ínytől a fog felé, haladó söprűszerű mozdulatokkal tisztogassunk. Az Eudent fogorvosai személyre szabottan adnak tanácsot a helyes fogtisztításról, a száj ápolásáról. A professzionális szájhigiénés kezelést bárki igénybe veheti, nem károsítja a fogzománcot. A legmodernebb eszközök segítségével a sárga elszíneződéseket is eltávolítják.

Egyre többen kérik

Az egyik legfontosabb fogászati kezelés a fogkő eltávolítás, mégis, kevesen kérték még néhány éve. Az orvosok sem szenteltek elég figyelmet a beavatkozásnak, a páciensek szájhigiénéjéről pedig kevés szó esett. Az Eudentben minden alkalommal felhívják a figyelmet a kellő ápolásra, a tanácsadás egyetlen esetben sem marad el.

Cím: 9021 Győr, Szabadsajtó u. 24.
Telefon: 96 / 518 - 038
Fax: 96 / 313 - 217
E-mail: info@eudent.hu
Weboldal: www.eudent.hu

Címkék: Eudent, fogászat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.