Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2018. Április 13. 08:00, péntek | Helyi

Szakácsversenyt rendeztek a Krúdy Gimnáziumban

Szakácsversenyt rendeztek a Krúdy Gimnáziumban

Első alkalommal rendezték meg a Baksa Kálmán Emlékversenyt a győri Krúdy-iskolában, ahol a régió huszonegy szakácstanulója mutathatta be főzőtudományát szakmai zsűri előtt.

A gasztro-vetélkedőt hagyományőrző céllal indította a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája,Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája. – A versennyel Baksa Kálmán igazgató úrra szeretnénk emlékezni, aki harminc évvel ezelőtt létrehozta ezt a képzést, hiszen mindig is szívén viselte a vendéglátós tanulók oktatását – mondta Bejcziné Mosolits Erika igazgatónő, aki azzal folytatta, céljuk, hogy az iskolában, valamint a gyakorlati munkahelyen megszerzett tudást elmélyítsék, és a gasztronómia szépségét még közelebb hozzák a diákokhoz.

A megmérettetésen az ifjú szakácsoknak nem meghatározott ételt, hanem két, általuk megálmodott fogást kellett elkészíteniük három óra alatt afrikai harcsafiléből, sertésszűzből és csirkemellből.

Az elsők között szervírozott például Szűcs Mátyás is, a Komáromi Kempelen-iskola tanulója, aki afrikai harcsapaprikást készített palacsintatésztába töltve. "Nagy a verseny, a versenytársak is nagyon erősek, de az ételem szerintem nem lett olyan rossz." – nyilatkozta a Győr+ Televíziónak Szűcs Mátyás. Hozzátette, ez az első versenye és az a célja, hogy minél hamarabb rutint szerezzen, erre pedig kiváló alkalom ez a megmérettetés.

A zsűri természetesen nemcsak az ízekre, a tálalásra is nagy figyelmet fordított. Ferenczi István séf, a zsűri elnöke elmondta, nagyszerűnek tartja, hogy a diákokat a száraz tananyag mellett egy ilyen kreatív, gyakorlati versennyel is próbálják közelebb hozni a gasztronómiához. Zsűriként feladatuk, hogy biztassák, hasznos tanácsokkal lássák el az ifjú szakácsokat. – Nem azért vagyunk itt, hogy hibákat keressünk, hanem azt, hogyan tudjuk jobbá tenni az ételt, és én ezt el is fogom mondani a gyerekeknek – beszélt az értékelésről Ferenczi István. Hozzátette, a huszonegy szakácstanuló közül várja legalább azt az egyet, akinek nem kell azt mondania, hogy „Jó volt, de…”, mert az étele tökéletes lesz.

Forrás: gyorplusz.hu - Bodrogi Sára

Képek: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 07. 10:21, csütörtök | Helyi

Átalakulóban a keret az ETO női csapatánál

Egyelőre csökkentett létszámmal, de elkezdte a felkészülést a következő szezonra az ETO FC női csapata.

2022. Július 07. 09:16, csütörtök | Helyi

Sztárom a párom pad Adyvárosban

Újabb látványossággal bővült az Adyvárosi tó környezete.

2022. Július 07. 08:16, csütörtök | Helyi

Ezekre kell odafigyelni ha diákmunkát vállalsz!

A nyáron munkavállaló diákoknak is fontos az adózás és a bejelentés.

2022. Július 06. 12:56, szerda | Helyi

Figyelj, egy darabig nem a Keletibe érkezik az IC!

Változik a menetrend.