Hírek
2018. Április 13. 08:00, péntek | Helyi
Szakácsversenyt rendeztek a Krúdy Gimnáziumban
Első alkalommal rendezték meg a Baksa Kálmán Emlékversenyt a győri Krúdy-iskolában, ahol a régió huszonegy szakácstanulója mutathatta be főzőtudományát szakmai zsűri előtt.
A gasztro-vetélkedőt hagyományőrző céllal indította a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája,Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája. – A versennyel Baksa Kálmán igazgató úrra szeretnénk emlékezni, aki harminc évvel ezelőtt létrehozta ezt a képzést, hiszen mindig is szívén viselte a vendéglátós tanulók oktatását – mondta Bejcziné Mosolits Erika igazgatónő, aki azzal folytatta, céljuk, hogy az iskolában, valamint a gyakorlati munkahelyen megszerzett tudást elmélyítsék, és a gasztronómia szépségét még közelebb hozzák a diákokhoz.
A megmérettetésen az ifjú szakácsoknak nem meghatározott ételt, hanem két, általuk megálmodott fogást kellett elkészíteniük három óra alatt afrikai harcsafiléből, sertésszűzből és csirkemellből.
Az elsők között szervírozott például Szűcs Mátyás is, a Komáromi Kempelen-iskola tanulója, aki afrikai harcsapaprikást készített palacsintatésztába töltve. "Nagy a verseny, a versenytársak is nagyon erősek, de az ételem szerintem nem lett olyan rossz." – nyilatkozta a Győr+ Televíziónak Szűcs Mátyás. Hozzátette, ez az első versenye és az a célja, hogy minél hamarabb rutint szerezzen, erre pedig kiváló alkalom ez a megmérettetés.
A zsűri természetesen nemcsak az ízekre, a tálalásra is nagy figyelmet fordított. Ferenczi István séf, a zsűri elnöke elmondta, nagyszerűnek tartja, hogy a diákokat a száraz tananyag mellett egy ilyen kreatív, gyakorlati versennyel is próbálják közelebb hozni a gasztronómiához. Zsűriként feladatuk, hogy biztassák, hasznos tanácsokkal lássák el az ifjú szakácsokat. – Nem azért vagyunk itt, hogy hibákat keressünk, hanem azt, hogyan tudjuk jobbá tenni az ételt, és én ezt el is fogom mondani a gyerekeknek – beszélt az értékelésről Ferenczi István. Hozzátette, a huszonegy szakácstanuló közül várja legalább azt az egyet, akinek nem kell azt mondania, hogy „Jó volt, de…”, mert az étele tökéletes lesz.
Forrás: gyorplusz.hu - Bodrogi Sára
Képek: gyorplusz.hu
Ezek érdekelhetnek még
2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi
Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr
Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.
2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi
Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben
Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.
2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi
Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök
Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.
2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi
Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát
Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.